Buna ziua , fac o mica introducere , pe 22 august anul acesta mi s-a spart casa ,( stau la curte ), si am luat masuri senzori , alarma chiar si o camera video ,; pe 25.11.2010 mi s-a furat un pui de caine din fata porti ademenit de hot pe sub poarta , am inregistrarea video cu acest individ care a mai dat tarcoale si cu o zi inainte cel putin , imaginea nu este foarte clara deoarece este o distanta intre camera si poarta de 25 de metri , camera nu viza supravegherea acestei porti , insa acest individ imi este cunoscut deoarece isi plimba cainele des ( are un lup ) chiar ne-am intalnit privirile de cateva ori.( deci este din zona ) , la prima ora ajung la politie sa fac o plangere asupra furtului insotita de inegistrare . Procedez corect ? ce pasi ar mai trebui sa urmez pentru ca acest individ sa nu scape ? ( nu prea mai dorm bine de cand mi s-a spart casa ) Astept sugestiile dumneavoastra , nu cunosc foarte bine legea , va multumesc ...
Luni la prima ora ma duc la post , am insistat vineri seara la telefon la politia Branesti , mi-au promis ca o sa ma astepte seful de post , daca nu voi reusi sa dau plangerea voi apela la varianta dumneavoastra si voi ajunge la inspectoratul Ilfov , de data asta chiar nu vreau sa iert pe nimeni ; dupa filmare nu pot sa scot o poza clara a chipului individului, dar asa cum am mai spus , cati indivizi dintr-un sat au un caine lup ? si din micile mele cercetari ar sta si la 2 strazi de mine .. acum astept pana luni, nu pot sa le fac reclamatie la cei de la post pana luni..
Mergeti la Inspectoratul Judetean,poate exista si posibilitati de tehnice pentru ca imaginile sa fie facute sa fie mai clare.
Oricum,cei de la postul de politie,va garantez ,ca sunt "pe dinafara" sau nu au nici interes sa"se incarce" cu inca o infractiune.
Revin cu intarziere , nu a mers acest internet de la v_d_f_n_ , dupa contre verbale , luni dimineata cei de la politie , mi-au inregistrat plangerea , si chiar au binevoit sa imi faca o vizita pana in fata casei pentru a putea " intocmi " procesul verbal , acum pot sa spun ca m-am mai "linistit" , desi nu cred ca se va rezolva nimic , traim in Romania si se pare ca trebuie sa -ti faci dreptate singur ,( un bun mobil = caine , in provincie la 20 km de capitala , nu inseamna nimic , chiar daca este furat , sau cum spune politia : cainele a disparut nu exista probe concludente de furt , iar eu prin proba video si prin ce declar fac acuzatii grave unui individ necunoscut care se pot intoarce impotriva mea ). Acum astept desfasurarea " anchetei" , cat si alte sfaturi pentru a nu se clasa acest caz la nerezolvate . LA MULTI ANI !!! ROMANIA !!!
din punctul meu de vedere nu aveti nici o sansa.nu a sarit poarta si a furat cainele.cainele a mers la el,ademenit sau nu.nu cred ca la la tras pe sub poarta.iar daca inregistrarea video nu e concludenta,nu are relevanta.pentru a invinui o persoana,inregistrarea trebuie sa fie clara si sa se poata distinge chipul.