avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor fara voie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor fara voie

Buna seara !
Am o mare problema in legatura cu un proces de divort la care am fost pus martor fara sa fiu intrebat , pur si simplu m-am trezit acasa cu citatie , am primit citatii peste citatii pana cand m-am trezit cu politia la usa , aveam mandat de aducere . .
M-am prezentat impreuna cu politia la proces dar nu am fost audiat din cauza ca s-a amanat procesul din alte cauze.
Problema este ca pe 2 Decembrie am proces si nu sunt in tara , ce trebuie sa fac ?
ma pot retrage din lista martorilor ?
am inteles ca daca nu ma prezint primesc amenda penala (am 23 ani) , cum pot scapa de amenda penala daca nu am venituri ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:23, 27 Noiembrie 2010
Formulati o cerere catre instanta,prin care aratati motivul pentru care nu va puteti prezenta,depunand atasat la aceasta si actele justificative ale lipsei dvs,solicitand a fi citat la viitorul termen care se va acorda.
Trimiteti cererea recomandata cu confirmare de primire ,pe adresa instantei,cu referire la numarul de dosar si la termenul de judecata.
Se poate proceda la inlocuirea martorului, justificand imposibilitatea de prezentare, cu inscrisuri, la termenul la care trebuia sa fie luata depozitia dumneavoastra.
La termenul la care trebuia sa fie luata depozitia dumneavoastra, va trebui safie prezentate din timp documente/inscrisuri care sa justifice imposibilitatea de prezentare si pentru a fi citat la alt termen pentru prezentare si pentru audiere.
Succes!
multumesc pentru ajutor , dar daca vreau sa ma retrag din lista martorilor ce trebuie sa fac ? nu am dat nici-o declaratie pana acum .
Nu va puteti retrage din proces.Nu aveti acest drept.

Alte discuții în legătură

Nevoie de ajutor...am proces maine de dim la ora 8jumate Cristi_shoby Cristi_shoby am doua probleme . am primit o amenda pt ca nu m-am prezentat la procese ( din 7 procese nu m am prezentat la doua) si de fiecare data sa amanat ...si am ... (vezi toată discuția)
Am fost citata ca martor intr-o cauza contraventionala, insa nu vreau sa ma prezint KARINA39 KARINA39 Buna ziua, Situatie: in septembrie 2011 am fost martora la un accident auto, fiind pasagera intr-una din masini. A fost o ciocnire simpla, neasigurare la ... (vezi toată discuția)
Sunt citata ca martor dar nu vreau sa merg! Miss_Bastet Miss_Bastet Buna ziua! am fost sa dau o declaratie in fata unui procuror, dupa ce acesta a insistat destul de mult. Asta s-a intamplat acum cateva luni. Am facut ... (vezi toată discuția)