avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nevoie de ajutor...am proces maine de dim la ora ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nevoie de ajutor...am proces maine de dim la ora 8jumate

am doua probleme . am primit o amenda pt ca nu m-am prezentat la procese ( din 7 procese nu m am prezentat la doua) si de fiecare data sa amanat ...si am impresia ca am fost trecut absent.Deci acum o luna a fost inca o infatisare si am fost bolnav si nu m am prezentat ,,,, dupa 2 sapt am primit o amenda penala de 3 mil . pot dovedi cu o adeverinta scolara lipsa mea de la proces si anularea amenzii? ( eu sunt martor intr-un caz de lovire si lipsirre se libertate ..)

si doi : As putea sa imi retrag declaratia ?daca da cum?


am proces maine de dim la 8jumatate daca e cineva online sa imi raspunda...ii sunt recunoscator
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2008
Cristi_shoby, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristi_shoby , utilizator 13:21, 9 Mai 2008
daca ati fost in imposibilitate de a va prezenta la termenul citat, trebuie sa cereti anularea amenzii si sa depuneti adeverinta medicala din care sa rezulte ca ati fost bolnav in perioada in care erau dezbaterile.
Daca veti fi audiat maine ca martor puteti sa va mentineti declaratia data in fata Politiei, sau puteti sa spuneti ca nu e adevarat ce ati sustinut prima data, insa puteti fi acuzat de marturie mincinoasa care se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. declaratia nu se poate retrage.
Cel mai bine este sa va prezentati si sa spuneti adevarul. Judecatorul va intreaba daca va mentineti declaratia, ziceti ca DA, va mai pune cateva intrebari lamuritoare si GATA! ati scapat!
Partea vatamata stie ce a declarat martorul la politie?
Bineinteles. Pe durata procesului i se aduce la cunostinta continutul dosarului pentru a putea sti care dintre afirmatiile sale sunt sustinute si de altii si care nu. In eventualitatea in care afirmatiile sale nu sunt sustinute poate solicita chemarea altor martori sau poate depune alte dovezi care sa-i sustina marturia.
sa faceti dovada ca ati fost in imposibilitate bnde a va prezenta la termenul de judecata si cereti anularea amenzii.
pfff/... gata sa rezolvat va multumesc . Am dus o adeverinta ca am fost bolnav si au anulat amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie ContSters84319 ContSters84319 buna dimineata. am si eu mai multe intrebari si daca se poate sa ma ajutati va multumesc. in urma cu cateva saptamani am primit ceva de genu: xulescu,este ... (vezi toată discuția)
Pot sa schimb declaratia facuta daca inca nu am depus marturie? margs margs Buna seara! As avea nevoie de cateva sfaturi din partea dumneavoastra. In urma cu cateva luni a avut loc un incident in apropierea casei mele. A avut ... (vezi toată discuția)
Martor Ad3 Ad3 Buna ziua.As dori un sfat....totul a inceput cand un individ a fost prins conducand in stare de ebrietate si fara permis de conducere.L-a prins politia,eu eram ... (vezi toată discuția)