avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

In urma cu cativa ani am cumparat o casa de vacanta la tara (casa si teren), care am si intabulat-o. In curtea casei a existat candva o fantana. In momentul cumpararii noi nu aveam cunostinta despre aceea fantana fiindca era acoperita si nu se vedea nimic fiindca nu mai avea nici cos. Acum vecinul ne spune ca el a cumparat aceea fantana de la vechiul proprietar si ca este a lui si ca urmare ar dori sa mute gardul astfel incat portiunea de teren pe care a fost amplasata fantana sa fie in curtea lui. In acest sens ne-a aratat un contract de vanzare -cumparare neautentificat dar avand martori. Mentionez ca acel contract era datat cu o data anterioara cumpararii de catre noi a acelui imobil si mai mentionez ca pe contract era trecut ca a cumparat fantana nu si teren sau terenul aferent fantanii.
Vechiul proprietar este plecat din tara si nu avem cum sa-l intrebam daca intr-adevar a vandut aceea fantana si eu nu am incredere ca acel contract este real , vecinul dorind doar sa-si extinda putin curtea. In situatia in care acel contract ar fi totusi real este cazul sa ne facem griji in privinta acestei situatii avand in vedere faptul ca si noi si vecinul si-a intabulat terenul si atunci nu a spus nimic despre acel contract doar ulterior intabularii cand binenteles preturile in zona au inceput sa creasca.
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 20:26, 1 Martie 2008
:O ... cum putea vecinul sa intabuleze un contract incheiat de mana ??? ....#-o
Vecinul nu a intabulat terenul in discutie ci partea lui de curte.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
alina240, utilizator
#-o ... foarte ciudat! ... poate avea doar un drept de servitute spre fantana...
... oricum cel mai bine ar fi sa mergeti la un avocat cu actele pe care le aveti dvs. si daca puteti si cu actul pe care il are vecinul sau macar o copie de pe acel act, pentru a vedea exact ce scrie in acel act!
fantana este foarte aproape de gard, asa ca vecinul ar dori sa mute gardul astfel incat terenul pe care a fost fantana sa-i revina lui.
Dar pe langa faptul ca nu am incredere in acel contract, noi am intabulat terenul pe numele nostru deci nu are nici o sansa cred eu.
Ignorati-l. Si daca se apuca de mutat garduri pote-i faceti si o plangere pentru tulburare de posesie.
Nu pot risca sa-mi dau cu presupusul fara cunosterea acelui inscris prin care se "cumpara" fantana, dar indraznesc totusi sa cred e mai degraba un act prin care se constituie o servitute de a lua apa din fantana care n-are nici o treaba cu mutatul gardurilor.

Alte discuții în legătură

Curtea pe care am cumpărat-o cu acte în regulă îmi aparține? lucarina lucarina Bună ziua, am și eu o întrebare, vă rog dacă se poate să-mi răspundă un avocat în domeniul cumpărări de teren - proprietăți, am cumpărat o ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)
Distanta gard a_gmona a_gmona Tatal meu, actualmente decedat a ridicat in 1996 o casa situata la soseaua nationala intr-o comuna. Gardul casei este situat la o distanta de 5 metrii fata de ... (vezi toată discuția)