avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curtea pe care am cumpărat-o cu acte în regulă îmi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curtea pe care am cumpărat-o cu acte în regulă îmi aparține?

Bună ziua,
am și eu o întrebare, vă rog dacă se poate să-mi răspundă un avocat în domeniul cumpărări de teren - proprietăți, am cumpărat o casă cu curte bine delimitată, garduri cu beton, stâlpi de fier, sunt și copaci crescuți pe hotar , pe lateral și în spate, gardurile deja sunt putrede de vechime, am acte în regulă, dar vecinii mă hărțuiesc să le dau din teren, să-mi mut gardul, și mi-au povestit o lungă istorie a granițelor și conflictelor cu vechii proprietari. eu cred că acum acel istoric ar trebui anulat, că eu nu am nicio vină în treaba asta și că am dreptul la curtea mea de la un gard la altul, pentru că asta am cumpărat, am găsit și o schiță a terenului care corespunde cu forma și dimensiunile actuale, cu toate acestea vecinii nu vor să înțeleagă, așadar am cumpărat o curte cu dușmănie și conflicte cu tot. poate să-mi spună un avocat cine are dreptate?

vă mulțumesc,
Ariana
Cel mai recent răspuns: lucarina , utilizator 20:24, 2 Mai 2015
Dumneavoastra ati cumparat cu act la notar ?
Sunteti inscris cu acel teren in cartea funciara ?
Daca da e ok nu au ce va face ! daca sunteti intabulat si totul e ok si va hartuiesc sau tulbura posesia faceti-le plangere penala de tulburare a posesiei si se vor cumnti sigur

REPET DVS TREBUIE SA FITI IN REGULA CU ACTELE
Daca aveti acte notariale va apartine curtea.
Notarul ce a zis?
Despre ce istoric este vorba? D-voastră ați cumpărat un teren bine stabilit, având conturul imobilului teren în mod cert stabilit. Cu privire la limita de amplasament dintre proprietățile vecine-a dvoastră și a vecinilor, numai instanța se poate pronunța într-o acțiune de stabilire hotare și eventual grănițuire. Nu poate fi vorba despre tulburare de posesie atâta vreme cât orișicine poate să fie într-o greșită apreciere a limitelor și care se rezolvă amiabil-printr-o măsurare a laturilor imobilului , conform schiței cadastrale anexă la contract ori în instanță , prin expertiză cadastrală. Știți cumva dacă vecinii au Carte funciară? Aceștia erau înaintea d-voastră proprietari și a existat vreun litigiu cu vânzătorul de la care ați dobândit proprietatea prin care să se fi stabilit granița?
Mulțumesc pentru răspunsuri, da, vânzarea s-a făcut la notar iar dacă întabularea înseamnă înscriere în cartea funciară, este înscrisă, dar vreau să știu, în cazul în care sunt trasă într-un proces de grănițuire pe criterii care au fost odată (granițe care nu mai există demult) , pot să pierd sau e vreo lege a proprietarului care cumpără un teren cu conflicte vechi și care nu e vinovat de acele conflicte?
vecinii susțin că granițele curților au fost altele, și s-au tot mutat timp de o viață de om, au fost conflicte verbale, nu s-a ajuns în instanță, eu am găsit aici garduri solide și am crezut că totul este în regulă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate zuzumama zuzumama Vecina mea are un proces de granituire cu un alt vecin pe un teren extravilan.Expertul stabilit de instanta a ignorat documantatia cadastrala a vecinei mele ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)