avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa mea pe teren proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa mea pe teren proprietate comuna

Buna ziua. Am in proprietate impreuna cu cineva un teren (50% - 50%). Poate cineva sa imi spuna in ce conditii as putea sa construiesc pe acest teren iar constructia rezultata sa fie doar in proprietatea mea? Mentionez ca terenul nu se poate imparti din cauza geometriei locului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 10:21, 4 Martie 2008
Multumesc. O sa incerc ca autorizatia sa fie doar pe numele meu.
Daca contractul cu firma de contructii, facturile pentr materiale, proiectul arhitectului, etc sunt pe numele Dvs., evident si receptia tot Dvs. o veti face. Daca il treceti fictiv si pe celalalt proprietar pe contractul in baza caruia se face receptia, si dansul va fi prezumat proprietar al constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Proprietatea asupra constructiei noi ContSters193759 ContSters193759 Daca autorizatia de construire pentru realizarea unui imobil se emite pe numele a trei persoane, dintre care doi sunt coproprietari ai terenului pe care se ... (vezi toată discuția)
Cine devine proprietarul unei case noi? msandrea msandrea Buna ziua! Detin impreuna cu fratele meu o proprietate teren mostenita de la parinti in cota de 1/2. Pe acest teren s-a emis o autorizatie de construire pe ... (vezi toată discuția)