avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... 12sau 16% e impozitul pe venit obt.din cedarea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

12sau 16% e impozitul pe venit obt.din cedarea folosintei bunurilor?

am un apartament inchiriat cu contract.
Imi spuneti va rog, 12 sau 16% e impozitul pe venitul obtinut din cedarea folosintei acestui bun.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: drew31 , utilizator 17:48, 5 Octombrie 2011
Cota de impozit este de 16%.
Impozitul e 16%.
Dar daca se opteaza pentru impozitarea pe cote forfetare, atunci se deduce 25% din chiria incasata pentru cheltuieli facute cu intretinerea bunului, iar impozitul de 16% se calculeaza la diferenta de 75% din chirie.... asa apare acel 12% din suma intreaga (sistemul e valabil pt cei care au maxim 5 contracte de inchiriere).
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
e 12% si tot va zic chestia asta de vreo 2 ani #-o
Romy a scris:

e 12% si tot va zic chestia asta de vreo 2 ani #-o


Cum poti spune ca impozitul e 12%?
Cota unica de impozitare e 16% pt. orice venituri.
La veniturile din chirii, legea permite impozitarea pe cote forfetare (pt. cei care au maxim 5 contracte de inchiriere), adica sa se deduca 25% din venit cu titlu de cheltuieli cu intretinerea bunului; asa fiind, impozitul de 16% se calculeaza la diferenta de 75% din venit; e f. adevarat ca raportat la intreaga suma incasata, contribuabilul va constata ca el achita la stat 12% din ce primeste cu titlu de chirie, dar asta nu inseamna ca impozitul e 12%.
Cred ca in raspunsurile pe care le dam, trebuie sa avem proprietatea termenilor, altfel in loc sa lamurim, vom crea mai multe confuzii.
Ce te faci daca de luna viitoare se da o lege ca nu mai e permisa impozitarea pe cote forfetare? Ii spui omului ca s-a modificat impozitul?... #-o
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
cota este 16%, dar daca aveti mai mult de 5 bunuri imobile pe care le-ati inchiriat..atunci trebuie sa va faceti PFA.

Alte discuții în legătură

Impozit aferent veniturilor din chirii gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Multumesc intai pentru raspusurile primite pana acum si va rog sa ma mai ajutati inca odata.Ma intereseaza sa aflu ce impozit se plateste aferent ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit luci6775 luci6775 am inchiriat un apartament si cei de la finante mia trimis ca trebuie sa platesc impozit pe venit si mie si sotiei deci pe un venit platim de doua ori (vezi toată discuția)
Impozit pe salar + impozit din inchiriere Florin Guard Florin Guard Buna, As dori sa stiu cum se procedeaza cu impozitul in cazul in care o persoana are si salar si venituri din chirie. In caz ca exista pe undeva prin forum ... (vezi toată discuția)