avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul concediu pre/postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul concediu pre/postnatal

una !

Ma puteti ajuta si pe mine va rog :) Cum se calculeaza diferenta de 15% pentru concediul pre/postnatal pentru cele minim 6 saptamani prevazute in contractul colectiv de munca de la nivel national ? Se calculeaza la salariul brut daca acesta este compus dintr-un salariu de baza +un spor de 25%?

ca sa fiu ma clara cei 15% se dau fata de salariu de baza sau fata de salariu brut compus din salariu de baza + spor?

multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:55, 26 Noiembrie 2010
Din CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu prenatal si postnatal lucia1008 lucia1008 Buna ziua! As dori sa ma ajutati in legatura cu calculul concediului postnatal, in situatia in care am un salariu realizat de 2811ron, in luna noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Cic2 daca cic1 expira cu o luna inainte de nasterea celui de-al doilea copil nerantula nerantula Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010 - sunt insarcinata cu al doilea copil, care ... (vezi toată discuția)
Calcul completare 15% / salariul bonus cf art. 51 si art. 66 din ccmunn 2007-2010 brotacel1 brotacel1 Buna ziua, Lucrez la o firma de 10 ani si momentan ma aflu in concediu prenatal de la 1 mai 2009. O data cu depunerea concediului prenatal am depus si ... (vezi toată discuția)