avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... termen solutionare dosar dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

termen solutionare dosar dauna

ce termen de solutionare are un dosar de dauna auto daca la fata locului a avut loc o expertiza a politiei ca urmare a unei vatamari corporale? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirel-d , utilizator 05:45, 3 Decembrie 2010
Pai depinde intelegi din asta:
1. Articolul 36 va avea urmatorul cuprins:
„Art. 36. — (1) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.
(2) Asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.
(3) Asiguratorul RCA are obligatia sa comunice in scris asiguratului si pagubitului intentia de a desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de maximum 10 zile de la data avizarii daunei.
(4) In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA este obligat:
a) fie sa raspunda cererii partii solicitante, formuland oferta de despagubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, in cazul in care se dovedeste indeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie sa notifice partii prejudiciate cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile de despagubire.
(5) Asiguratorul RCA este obligat sa elibereze asiguratului/utilizatorului, in termen de 15 zile de la inregistrarea solicitarii acestuia, un certificat privind daunele inregistrate, pe parcursul ultimilor 5 ani de relatii contractuale, sau absenta acestor daune.”

Este ordinul CSA pentru 2010
da multumesc ceea ce nu prea inteleg este subliniatul (2),la ce autoritati se face referire? precum am precizat mai sus a avut loc o expertiza a politiei rutiere(poze,masuratori,etc. Daca deja a avut loc aceasta expertiza asiguratorul are dreptul sa faca o alta expertiza? este vorba despre carpatica asig,si din ceea ce am vazut pe forum acestia incearca prin orice mijloace sa isi scoata asiguratii basma curata multumesc
Din cate am citit si eu pe internet, de la Carpatica va puteti astepta ca dupa 2 luni si 29 de zile sa primiti acasa o scrisorica in care va scrie ca din expertiza lor reiese ca accidentul nu s-a petrecut cum ati declarat dumneavoastra sau cum au stabilit autoritatile. Prn autoritati se refera la Politie, Pompieri etc care de altfel sunt singurele abilitate legal sa stabileasca exact cum s-a petrecut accidentul.

Daca vrei poti sa cauti pe internet cazul cu o alfa 156 care din aprilie tot incearca sa isi ia banii de la Carpatica...e pe un forum si are toti pasii pe care i-a facut pana prin septembrie...nu stiu inca daca a reusit sau nu. uite l-am cautat eu pentru tine:
[ link extern ]

In mod normal daca politia a stabilit cine este vinovat, cum s=a petrecut evenimentul si pagubele rezultate, potrivit legii asiguratorul nu mai are dreptul sa faca el o alta experitza sa stabileasca altceva, dar de la Carpatica va puteti astepta.
In privinta CSA-ului (daca va ganditi sa apelati la ei) am inteles ca daca sunati acolo si spuneti c eproblema aveti cu Carpatica veti primi o replica de genul mda..cunoastem cazul. Am trimis si eu mesaj la CSA sa ma ajute in cazul meu si nu primesc nimic interesant inapoi...doar dupa o saptamana mi-au cerut numarul de dosar numerel amsinilor si alte astea au spus ca le trebuie sa identifice ei dosarul. Deci m-au ajutat enorm ce sa zic.

Sincer nu stiu ce sa zic. la o firma de asigurari competenta ar trebui sa deschideti dosarul. Imediat sa vina inspectorul s afaca poze la masina sa stabileasca paguba (inclusiv numarul de kilometrii parcursi din bord daca se poate pune contactul). Apoi in cateva zile maxim sa calculeze valoarea masinii la data accidentului dupa tabelul cu coeficienti d euzura ai CSA. Apoi mergeti in service si cereti o antecalculatie cat ar costa reparatia si cu foaia de la service mergeti iar la asig. daca valoarea de repatie este mai mare decat valoarea masinii, primiti dauna totala, daca este mai mica se poate incepe reparatia oricand. Dauna totala adica 75% din valoarea masinii la data accidentului, bani pe care ar trebui sa-i primiti in maxim 10 zile de cand depuneti declaratia ca sunteti de acord s aprimiti acesti bani si nu mai aveti pretentii d ela vinovat sau asigurator.

Asta ar fi normal si se intampla la firmele bune de asigurari.
La Carpatica nu stiu cum se procedeaza si sper s anu aflu niciodata din experienta proprie.

Sper ca v-am lamurit sa stiti ce sa cereti de la ei. Va doresc sa nu aveti probleme cu ei si sa fie oameni de buna credinta!
multumesc pentru raspunsul prompt. pentru a intelege cam despre ce este vorba am sa intru putin in detalii. In urma calcului avariilor s a ajuns la o suma de aproximativ 20.ooo lei ceea ce mie imi cam suna a dauna totala masina fiind un bmw 520d din 2001 si in cazul in care acestia refuza sa plateasca reparatiile(sau ma rog...dauna totala) am sa le intentez proces inclusiv prntru vatamarea corporala a sotiei mele(tripla factura la o mana) careia i s a eliberat un certificat medico legal de 35-40 zile cu posibilitatea de prelungire a acestuia(accidentul s a petrecut pe data de 11.10 2010).Problema principala ar fi ca procesele dureaza foarte mult timp,dar daca v a fi nevoie voi merge pe aceasta cale si daca am posibilitatea voi trimite o reclamatie inclusiv la comisia europeana. Din ceea ce am citit pe net si din statistici rezulta ca s.c carpatica este cea mai proasta varianta a unui pagubit
Ai putea sa incepi procesul chiar de acum fara sa mai stai pe ganduri pentru ca pentru 40 de zile de spitalizare poti primi daune morale serioase si din cate stiu eu acestea le poti castiga doar prin judecata. Iti las cateva link-uri cu decizii judecatoresti, spete, in care alti pagubiti au castigat daune la fel ca in cazul tau. Le citesti, mai cauti si altele si in cazul in care te-ai hotarat sa incepi procesul poti sa le invoci... astfel ar trebui sa se termine procesul mai repede. Numai sa cauti bine una care se aseamana foarte mult cu cazul tau si apoi sa vorbesti cu un avocat sa vedeti exact ce puteti cere.
Poti sa citesti in mare la inceput unde este explicat cazul si apoi la sfarsit sa vezi cat s-a acordat:
1. [ link extern ]
2. [ link extern ]
3. [ link extern ]
4. [ link extern ]

Eu zic ca cel mai bine ar fi sa incepi procesul. Chiar daca ei te vor despagubi sa zicem. La un BMW din 2001, daca are mai mult de 100.000 de km reali va intra la stare satisfacatoare, deci se scade din prima 82-83 la suta din pretul de nou. Ca urmare vei avea undeva la 17-18 la suta din probabil 25.000.. asta face cam 4500 euro. Din care vei primi doar 75% pentru ca pastrezi masina distrusa. Deci cam 3300-3400 vei primi pentru dauna totala. Acesta este un calcul estimativ pentru ca nu am reusit sa intru pe site-ul schwacke.de sa aflu pretul de nou al bmw-ului, dar totusi nu cred ca e cu mult mai mult de 25 de mii de euro.

Eu daca as fi avut 40 de zile de spitalizare cu siguranta ceream in instanta daune morale fara sa stau pe ganduri.
Doamna poate cere pentru zilele de spitalizare, pentru faptul ca nu poate folosi mana, daca are o meserie in care ar trebui sa foloseasca acea mana clar se ridica daunele la mai mult. Cateva zeci de milioane sigur ati putea s ale castigati. Nu sunt avocat, nu am experienta in asta, dar am avut si eu accident tot din cauza altuia si asa am ajuns sa citesc legi, hotarari judecatoresti si ce am mai gasit interesant.

Cel mai bine ar fi daca ai gasi o speta foarte asemanatoare cu cazul tau. Incearca totusi sa vb cu un avocat, daca ai noroc chiar unul specializat in astfel de procese. Aici pe avocatnet am pus si eu destule intrebari si in cazul daunelor din accidente.... nimic concret si nimeni sa ma ajute

Sa auzim de bine!
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
cristitsirc, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)