avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... termen solutionare dosar dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

termen solutionare dosar dauna

ce termen de solutionare are un dosar de dauna auto daca la fata locului a avut loc o expertiza a politiei ca urmare a unei vatamari corporale? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirel-d , utilizator 05:45, 3 Decembrie 2010
Buna ziua,

Ne pare rau pentru accidentul suferit. Va intelegem frustrarea cauzata de dificultatile solutionarii dosarului de dauna. Nu este un lucru usor de facut.
Termenul in care asiguratorul ar trebui sa plateasca este de maxim 10 zile de la depunerea ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei, document solicitat in scris.

Accidentul in care ati fost implicat face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice, datorita vatamarii corporale a sotiei dumneavoastra. In aceste conditii, asiguratorul nu mai poate face uz de cele trei luni pentru a desfasura propriile investigatii. Totusi va trebui sa asteptati rezolutia procurorului ce va avea la baza doua expertize. Una tehnica privind imprejurarile in care s-a produs accidentul si una medicala, referitoare la efectele acestui accident asupra sotiei dumneavoastra.

Domnia sa poate deschide un dosar de dauna pentru vatamare corporala. Dosarul de dauna se poate axa pe trei coordonate, dupa caz:
- cheltuieli efectuate si probate cu documente fiscale: medicamente, tratamente, transport, recuperare etc;
- diferenta dintre veniturile nete si indemnizatia primita de la bugetul asigurarilor sociale de stat;
- daune morale.

Facand referire la inevitabilul final pe care toate il au, cu siguranta si aceasta situatie in care va aflati este trecatoare. Poate ca alaturi de specialisti, momentul va veni mai repede, iar sansele de reusita vor fi mai mari.

Succes!

Insurance Claims Advisers
Asiguratorul va incerca sa va propuna o sums , cu care daca nu sunteti de acord va trebui sa-i chemati la conciliere si sa le prezentati dorintele dv. Oricum va trebui sa va pregatiti de un proces pt acest asigurator o sa va anunte ca accidentul nu s-a petrecut in locul si in conditiile pe care le-ati prezentat. Sfatul meu este sa va angajati un avocat specializat pe daune din asigurari.
multumesc pentru raspunsuri.sper sa pot rezolva aceasta situatie fara a ajunge in instanta deoarece stim cu totii ca procesele dureaza mult timp in acest sens le am spus celor de la asigurari ca nu voi depune certificatul medico-legal,daca vom ajunge la o rezolvare amiabila a acestei daune. vinovatul este o doamna- de care sincer imi este mila(greseala este omeneasca, se poate intampla oricui)- care este dispusa sa coopereze.E bine de stiut ca acest forum este foarte util pentru un necunoscator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)