avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Administratie publica locala. Primarie de comuna.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Administratie publica locala. Primarie de comuna.

Sunt angajata contractual referent I la o primarie de comuna. Am absolvit Facultatea de Administratie Publica, Babes Bolyai din Cluj in acest an. Am o vechime in munca de 28 de ani, din care 20 in administratia publica. Atributiile mele din fisa postului, sunt la compartimentul cultura. Biblioteca comunala si tot ce tine de cultura, dar mai indeplinesc si alte sarcini in cadrul primariei. Am impresia ca primarul si secretarul nu prea stiu ce sa faca, ca eu sa beneficiez de studiile absolvite. Ce se poate face? Ce trebuie facut? In baza noii legi cadru se poate face ceva? sau in baza carei legi se poate face ceva? Se poate transforma postul in bibliotecar? e mai bine? Ca de fapt 14 ani am fost bibliotecar. Sunt derutata. Ce ar fi mai bine de facut si ce ati face daca ati fi dv in cauza?
Sau se poate transforma postul in fuctionar public daca in fisa postului sunt si atributii de relatii publice sau relatii cu publicul?Ca de fapt fac si acest lucru .
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
Birdean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 02:28, 27 Noiembrie 2010
Dezavantajul primariilor mici este ca fiecare face "de toate", de multe ori fara o delimitare clara a atributiilor. Bibliotecar nu puteti fi numita, intrucat va trebuie facultatea de biblioteconomie. Cu facultatea de administratie publica...se poate promova conform studiilor absolvite cam in urmatoarele domenii: stare civila, resurse umane, politie comunitara, eventual achizitii publice...si cam atat. E o problema, pentru ca aceasta facultate este foarte generala, iar atributiile in primarii sunt specializate si apartin altor domenii universitare (finante contabilitate, drept, asistenta sociala, arhitectura, cadastru, inginerie in constructii, etc.). Pentru relatii cu publicul va trebuie o facultate de stiintele comunicarii si relatii publice, nu administratie publica.#-o si n-am prea vazut ofiteri de presa/purtatori de cuvant in primarii de comuna. Poate convingeti sa va treaca in fisa postului ceva pe la achizitii si sa va transforme postul in studii superioare (Art. 8 din Anexa I la legea 330/2009), insa primaria va trebui sa intocmeasca un regulament propriu de organizare a examenului de promovare (guvernul a abrogat toata legislatia in vigoare pe aceasta problema)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master sau curs de perfectionare? Venetia Venetia Sunt foarte derutata deoarece in vara dau licenta la facultatea de drept. Lucrez ca bibliotecar de 5 ani la o biblioteca comunala si am aflat ca daca nu am o ... (vezi toată discuția)
Administratie publica. angajat contractual Birdean Birdean Buna ziua. Sunt angajat contractual la o primarie de comuna, ca referent I, cu atributii de bibliotecar si tot ce tine de cultura in general. Dar nu sunt ... (vezi toată discuția)
Transformare post elisabeta5 elisabeta5 Exista temei legal pentru transformarea unui post de muncitor in post de bibliotecar intr-o biblioteca publica, in urma absolvirii unei facultati (nu de ... (vezi toată discuția)