Sunt salariata de multi ani intr-o firma si insarcinata in 15 saptamani.Este singura mea sursa de venit
In acelasi timp, sunt si asociat intr-o firma(nu unic) si administrator.Ambii asociati suntem administratori. Nu am nici un venit de pe urma acelei firma, nici dividente, si nu am avut niciodata. De altfel nici nu ma ocup in vreun fel de ea. Am cateva intrebari, va rog:
1. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil sau trebuie sa renunt la functia de administrator?
2.Ce trebuie sa fac sa renunt la aceasta functie, de ce acte am nevoie?
3.In urma cu un an m-am casatorit dar nu am schimbat si numele. In ststut apar cu numele vechi. Ce acte sunt necesare pentru schimbare?
Si eu stiam ca veniturile din dividente nu se iau in calcul la plata indemnizatiei, pentru ca nu sunt venituri din activitati profesionale (art.1 alin.3 din OUG nr.148/2005.)
Cred ca diferenta intre asociat si administrator este aceea ca: administratorul desfasoara activitate profesionala in vreme ce asociatul nu
Si chiar daca s-ar lua in calcul, problema mea nu era legata de veniturile asociatului, ci daca acesta are dreptul sau nu la indemnizatie
Acum, ca sa fiu un pic rea, eu incep sa cred ca dumneavoastra vreti sa ma convingeti, orice as incerca eu, ca nu am dreptul la indemnizatie daca sunt chiar si asociat:D
Eu am fost la ATPS si mi s-a spus clar ca am, doar administrator sa nu fiu, vroiam baza legala in cazul in care primaria face figuri
1. Nu am intentia pe care mi-o atribuiti. Eu am raspuns direct la intrebarea dvs.
2. V-am mai spus si alta data si va spun si acum: luati de bune cele spuse de ATPS care aproba CCC si plateste indemnizatia aferenta.
3. Primaria nu poate face "figuri". Daca aveti probleme apelati la ATPS unde ajung dosarele de la Primarie.
Sincer va sunt recunoscatoare pentru ajutor, dar eu am insistat pentru ca tocmai asta e, nu mi-ati raspuns direct la intrebare: in conditiile actuale, un asociat al unui SRL are dreptul la idemnizatie de crestere copil?
Asta era intrebarea
1. Si daca eu va spun ca DA si ATPS spune NU ce facem atunci?
2. Daca cititi raspunsurile mele de pe acest topic o sa vedeti ca v-am dat dreptate si v-am spus ca ATPS este cea care da raspunsul corect si legal. Ce spunem noi pe forum este numai o parere a noastra scoasa din prevederile legale si din experienta noastra. Decizia o ia ATPS, indiferent de ce spunem noi pe forum.
3. Din mesajul dvs. de astazi de la orele 13.06 am inteles ca ATPS a spus ca beneficiati de indemnizatie de CCC. Atunci ce nelamurire mai aveti? Veti beneficia de indemnizatie de CCC.