avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asociat si administrator SRL - indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asociat si administrator SRL - indemnizatie crestere copil

Buna seara

Sunt salariata de multi ani intr-o firma si insarcinata in 15 saptamani.Este singura mea sursa de venit

In acelasi timp, sunt si asociat intr-o firma(nu unic) si administrator.Ambii asociati suntem administratori. Nu am nici un venit de pe urma acelei firma, nici dividente, si nu am avut niciodata. De altfel nici nu ma ocup in vreun fel de ea. Am cateva intrebari, va rog:
1. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil sau trebuie sa renunt la functia de administrator?
2.Ce trebuie sa fac sa renunt la aceasta functie, de ce acte am nevoie?
3.In urma cu un an m-am casatorit dar nu am schimbat si numele. In ststut apar cu numele vechi. Ce acte sunt necesare pentru schimbare?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Valentina_D, utilizator
1. Nu am gasit inca in ce M.O au fost publicate Normele.
2. Daca de la APS v-au spus ce v-au spus inseamna ca asa este si puteti sa-i credeti pe cuvant deoarece (v-am mai spus) ei aproba CCC si calculeaza indemnizatia aferenta.
3. In Norme nu trebuie explicat fiecare articol din OUG ci numai acelea care necesita anumite precizari.
Acum, ca normele sunt aprobate de guvern si urmeaa a fi publicate, imi puteti spune daca precizeaza ceva ce poate schimba situatia referitor la dreptul de indemnizatie acodat persoanelor care sunt si asociati in SRL?
Au in continuare dreptul la indemnizatie si nu ii obliga nimeni sa suspende activitatea firmelor??

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Valentina_D, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate concediu crestere copil cu functiile de asociat unic si administrator? ysza_00 ysza_00 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie- de pe data de 8 august 2011 sunt in somaj pana in aprilie 2012. In luna noiembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alex6_nicole alex6_nicole buna ziua,va rog sa-mi spuneti si mie daca din acest an indemnizatia pentru crestera copilului aflata deja in plata va reveni a 85% din salariu ,deoarece din ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului kosfunny kosfunny Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Va multumesc! (vezi toată discuția)