avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Versuri şi Epigrame Mircea Andras - (08.09.1948 - 26.11.2010)
Discuție deschisă în Versuri şi Epigrame

Mircea Andras - (08.09.1948 - 26.11.2010)

Imi propusesem demult sa va prezint unul din cei mai prolifici autori de catrene-epigrame contemporani.Si iata ca astazi scriu despre el la timpul trecut.
Pe Mircea Andras l-am cunoscut mai intai din paginile ziarului Steagul rosu, unde tinea o cronica rimata. Aveam sa ne intalnim prin 1988, la sedintele cenaclului Panait Istrati , unde aveam sa ne duelam epigramistic cativa ani la rand.
Ieri, 26.11. 2010, maestrul m-a lasat din nou fara replica.
Ii dedic totusi, un ultim catren:

Lui Mircea Andras, la plecare

Ne-a-ncantat cu poezie
Si cu proza si cu teatru;
Si-a plecat ca isi scrie
Sus, in ceruri, versul patru.

Odihnească-se în pace!

[ link extern ] !...

Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 19:34, 19 August 2014
Viata ca o epigrama

Ati spus ca soarta nu e ironica?! Ca intr-o piesa de teatru prost improvizata, soarta face ca ziua de nastere a indragitului epigramist Stelian Ologu sa coincida cu cea a mortii marelui scriitor Mircea Andras.


Poetului Stelian Ologu, cu un nume nepredestinat

"Fără ca să epatezi,
Tu ascultă de la mine!
După nume şchiopătezi,
După versuri mergi prea bine!"

publicata in Ziarul Vaii Jiului
Epigrame cu adresă
Data publicarii:
02/27/2009
Autor:
Mircea Andraş



[ link extern ]


Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
ContSters167247, utilizator
Buna seara!
desi nu am mai intrat demult pe aici, imi fac o datorie de onoare invitandu-va la concurs:

"Pentru că se apropie 8 septembrie, ziua în care s-a născut regretatul Mircea Andraş, împreună cu domnul Ionel Zmău, preşedintele Asociaţiei Culturale „Les Amis de la France”, am pus la cale un concurs de epigramă.
Concursul se va desfăşura pe Facebook. Participanţii vor trimite o epigramă pe adresa vali_slavu@yahoo.com, până în data de 24 august. Epigrama va avea ca temă Valea Jiului. Luni, 25 august, epigramele vor fi postate, nesemnate, şi fiecare participant va trimite, pe e-mail, propria evaluare. Detaliile despre sistemul de jurizare, la momentul respectiv.
Epigramele premiate vor fi citite la cea de-a doua ediţie a Medalionului Literar „Mircea Andraş”, iar câştigătorii vor primi diplome.
Vă mulţumim şi vă dorim inspiraţie!"
Petronela Vali-Slavu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

@stelarman ContSters109653 ContSters109653 Dor si drag A fost odata, ca-n povesti, a fost ca niciodata... din rude mari, imparatesti, o prea-'ncrezuta fata. Si era una la parinti, ...credea in ... (vezi toată discuția)
Premiile stelarman stelarman stelarman La implinirea a patru ani pe acest forum va rog sa imi permiteti sa acord cateva premii utilizatorilor avocatnet. Premiul Charles Darwin ptr evolutie se ... (vezi toată discuția)
Concurs de epigrame (1) stelarman stelarman Buna dimineata! Asa cum v-am promis , incepand cu ora 10, lansam astazi primul concurs de epigrame de pe forumul Avocatnet.ro. Personal sper intr-o ... (vezi toată discuția)