avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie teren intravilan - fond forestier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie teren intravilan - fond forestier

Avand in vedere dificila comunicare cu cei de la ITRSV, nu gasesc solutia la urmatoarea problema. Detin 2 terenuri in intravilanul unui oras care sunt trecute ca si categorie de folosinta padure. Conform legii pot scoate doar 5% din suprafata detinuta. Astfel de pe primul teren nu am posibilitatea de a construi deoarece 5% este o suprafata prea mica ~ 30 mp. Terenurie sunt pe aceeasi strada si fac parte din acelasi ocol silvic , si nu stiu daca se accepta ca ex. sa se cumuleze suprafetele si sa pot scoate suprafata de 5% rezultata de pe un singur teren. Daca acest lucru se poate si are o baza juridica. In cazul in care nu se poate cum altfel as putea obtine pentru constructie o suprafata mai mare?
Multumesc anticipat.
Dupa mai multe cercetari cu privire la acest subiect "s-au rezolvat urmatoarele":
- zilele acestea s-a aprobat noul cod silvic in care se prevede ca in cazul in care se doreste scoaterea definitiva din fond forestier a unui teren trebuie sa aduci in compensare un teren limitrof fondului forestier cu o valoare de 5 ori mai mare si o suprafata de minim 3 ori mai mare.
- suprafata pe care poti sa o ceri este de 5% dar nu mai mult de 200mp.
- suprafata ceruta trebuie sa cuprinda suprafata constructiei, aleele si gardul.

concluzie: in cazul in care detii un teren din fond forestier mai mic de 3000mp este practic imposibil de a construi ceva. chiar si gard, altfel spus "te poti bucura" de el doar prin plata impozitului si a celorlate dari (contract de paza, reinnoirea vegetatiei de pe teren, etc)

- buna lege si gandita

Ca raspuns lui: AVLIL - se pare cu nu intelegi ceea ce presupune compensarea. NU PRESUPUNE CA CINEVA SA-TI DEA ALT TEREN (lucru expus mai sus) ci sa compensezi o suprafata defrisata cu una pe care o impaduresti. AMBELE PROPRIETATI fiind ale tale. DECI NU-TI DA NIMENI NIMC.
Io am inteles, da nu vad om care sa defriseze in buricul comunei si sa aiba sa dea 10 metri mai incolo teren gol (pe care ar putea construi, dar alege sa-l impadureasca sa-l dea in compensare...:P).
Adica, nu e logic.
De aia am facut paralela cu teren in localitate si unul indepartat. Stii, da-mi sa defrisez, iti dau impadurire in schimb, la Cucuietii din Deal.
Sa dai in schimb insemna sa compensezi, sa arati ca ai teren proaspat impadurit, ca nu m-am gandit ca donati paduri in loc. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contructie in padure (extravilan)? george.79 george.79 Buna ziua, Am o nelamurire... As dori sa construiesc o cabana mica de vacanta, din lemn, fara fundatie permanenta (pe piloni din lemn) in padure ... (vezi toată discuția)
Administrare fond silvic robertmihairadu robertmihairadu Salutare. Scurt si la obiect: institutia (de stat - domeniu cultural) la care sint administrator (angajat), detine conform unui HG din 2005, [b]in ... (vezi toată discuția)