avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in pretentii

As dori sa va cer un sfat .

In speta - clientul apeleaza la un service auto pentru a inlocui o piesa a motorului (turbosuflanta)
Service-ul demonteaza mai multe componente ale mototrului decat este necesar pentru efectuarea operatiei solicitate , in scopul de a se asigura ca nu exista uzuri interne - pentru a putea oferi garantie de functionare a piesei inlocuite.
In perioada de garantie , motorul incepe sa bata si se sparge , constatandu-se de catre un alt service auto , culpa primului service , care nu a strans suficient un surub pe care l-a demontat initial pentru verificari.

Serviceul 1 nu-si asuma responsabilitatea daunei , clientul solicita instantei atragerea raspunderii service1

In probatoriu , ar fi bine sa includ o constatare facuta de catre un alt serviceautorizat , o expertiza tehnica , sau ce fel de probe sunt admise in astfel de cazuri, pentru a nu intra in detalii foarte tehnice in cererea de chemare in judecata ???

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 13:59, 28 Noiembrie 2010
in prima instanta poate sa apeleze la ANPC si daca ei nu remediaza problema atunci dati in judecata pe cale civila
ANPC nu solutioneaza litigii intre persoane juridice
de ce nu specificat ca sa-nt persoane juridice.Prin client se poate intelege multe.Litigiile comerciale se judeca la Curtea de arbitraj de pe langa Reg Comertului.
Dvs. ati observat macar natura intrebarii adresate ????
Eu n-am intrebat nici care este instanta competenta , nici ce alte demersuri credeti ca mai trebuie sa fac, ci strict legat de probatoriu. -
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere civila delictuala Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea As dori sa va cer un sfat . In speta - clientul (persoana juridica ) apeleaza la un service auto pentru a inlocui o piesa a motorului ... (vezi toată discuția)
Montajul incorect al pieselor în service a generat stricăciuni mașinii. pot cere daune? catalin.tabara catalin.tabara Buna seara! Detin o Kia C\'eed. Saptamana trecuta am dus masina la un service sa imi schimbe distributia, piesa fiind cumparata de mine. Azi am fost sa ... (vezi toată discuția)
Masina stricata in service auto alexandra19871987 alexandra19871987 Buna ziua, Am dus mașina intr-un service autorizat pentru înlocuirea turbosuflantei, dupa cateva zile am fost contactați sa venim ca s-a întâmplat ceva ... (vezi toată discuția)