Conform Statutului profesiei, în cazul în care acţiunile şi scopurile clientului, deşi aparent legale la începutul asistenţei şi/sau reprezentării juridice, se dovedesc pe parcursul acesteia ca fiind infracţionale:
a) avocatul este îndreptăţit să se retragă imediat şi să renunţe la asistarea şi/sau reprezentarea clientului;
b) avocatul este obligat să renunţe imediat la contractul de asistenţă juridică încheiat cu clientul;
c) avocatul va oferi clientului o opinie legală onestă cu privire la consecinţele de fapt şi juridice ale cazului investigat, în limitele informaţiilor furnizate de client.
Interesant dpv moral. Legal nu cred ca avocatul ar fi considerat participe la actiunea infractional. Si niciodata sa oblig sa se denunte. Incalca principiul de confidentialitatea si secret profesional. Si daca statutul ar obliga sa se retraga, cred ca ar putea sa fi o tradarea a secretul profesional de un mod public institutional. Mai bine lasam teza a) ca sa nu fim avocati niciodata, calcand confidentialitatea clientilor, participe la denuntare a faptelor cunoscute inauntru sediului profesional.
Onorarii avocatiale
anonim
Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)
Onorar avocat
Melanka
Buna ziua!!
As avea o intrebare legat de onorarul avocatului.Am avut un bilet la ordin refuzat care s-a investit cu formula executorie iar la executare mi s-a ... (vezi toată discuția)