Buna ziua!
Doresc parerea unui expert pentru a ma lamuri ce trebuie sa fac pentru a obtine "Titlu de proprietate " a unui imobil ( casa) in original (eu avand o copie).
Dores si indrumare daca este posibila.
Multe pareri m-au sfatuit sa merg la tribunal " in constatare". Exact ce inseamna?
pot merge la tribunal si sa ma reprezint singura fara a -mi angaja un avocat? (nu dispun financiar).
aveti o casa si un act in copie(care este titlul acelui act?).... pentru casa sau/si pentru terenul de sub casa?
in principiu cel care a emis acel act are un "original" sau va poate da o copie "conforma cu originalul" (notarul, notariatul de stat, OCPI in cazul titlurilor de propriette emise in baza lg 18, lg 1 lg 10, etc.)
uneori actele de proprietate s-au inscris in Cartea Funciara (acolo gasiti un exemplar original - si vi se poate elibera o copie conforma cu originalul)
"Titlu de proprietate" pentru numiti X si Y a imobiluli aflat in ''loc ..., str.,..nr....".
Titlu de proprietate este din 1975 si din ce mi-ati recomandat am fost si nimeni nu detine acest act in original . Toti m-au indrumat in instanta pentru a obtine o sentinta civila care tine loc de titlu de proprietate.
Crede-ti ca exista si alta solutie?
sunt deschisa la toate solutiile care mi le oferi-ti .
Multumesc!
Copie legalizata
gabriella1065
Sunt in posesia unei copii legalizate a unui \"Titlu de proprietate\" pe care suntem trecuti 4 mostenitori : 3 verisoare si o matusa . Originalul \"Titlului de ... (vezi toată discuția)