avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

daca cineva loveste cu masina o persoana pe trotuar(masina fiind parcata cu doua roti p trotuar si doua p carosabil si o loveste cand da cu spatele),o duce la spital,nu e anuntata politia,victima nu are pretentii sa fie despagubita,mai poate face reclamatie la politie,ori sa actioneze in judecata p sofer.pana cand poate face acest lucru?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:37, 30 Noiembrie 2010
spitalu,nu a anuntat politia
victima a refuzat acest lucru
In cazul in care certificatul medico-legal ateste peste 60 de zile de ingrijiri medicale, actiunea penala se pune in miscare din oficiu.
Conform legii 202/2010 , impacarea partilor inlatura raspunderea penala, si in cazul alineatelor al doilea si al patrulea , art 184 din Codul penal.
Spitalul este obligat prin lege sa anunte politia la orice accident declarat de victima sau de terte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A acrosat cu masina un biciclist k510@yahoo.com k510@yahoo.com a acrosat cu masina un biciclist, care si-a fracturat piciorul. ce repercusiuni sunt asupara soferului? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala abruzzi abruzzi In urma cu 5 zile am produs un accident , recunosc , din vina mea ca nu am oprit la STOP, si m-am ciocnit de un tico ... persoana din dreapta din tico a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier stroecristi stroecristi In data de 24 februarie 2010 am avut un accident rutier,am lovit o masina parcata jumate pe trotuar-jumate in strada,lovind-o in partea din stanga spate,masina ... (vezi toată discuția)