avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

un ajutor va rog mult.La societatea la care ma ocup de personal, sunt persoane angajate cu contract pe perioada determinata si perioada nedeterminata.societatea are activitate cu caracter sezonier si in perioada asta sunt disponibilizarile.
Problema mea este ca am 4 persoane carora le expira contractul de drept, conform art 56j incepand cu data de 02.12.2010 si aceste persoane beneficiaza de somaj, dar directorul vrea sa mai disponibilizeze vreo 7 persoane, carora sa le dau preaviz si sa le desfac CIM cu art 65(1) ca sa poata beneficia de somaj.

Intrebarea mea este daca cele 4 pers carora le inceteaza CIM de drept intra in totalul persoanelor disponobilizate. Nu vreau sa ma confrunt cu concediere colectiva si la cati angajati avem noi nu trebuie sa depasesc mai mult de 10 persoane disponibilizate in termen de 30 de zile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:47, 29 Noiembrie 2010
sunt cazuri separate. nu e cazul unei concedieri colective.
deci cele 4 persoane carora le inceteaza CIM de drept nu intra in numarul efectiv de salariati care se disponibilizeaza?
vreau sa nu am de a face cu concedierea eu colectiva.
lor le inceteaza contractul de drept pt ca au ca temei contractul individual de munca pe perioada determinata.
cei carora le inceteaza de drept contractul, la expirarea termenului (art 55 j), nu intra in categoria disponibilizare colectiva
Carmen Sigaciu a scris:

cei carora le inceteaza de drept contractul, la expirarea termenului (art 55 j), nu intra in categoria disponibilizare colectiva


Art.55 lit.j nu exista in Codul Muncii ... este art.56 lit.j C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedieri - urgent irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt angajator si am un numar de personal de 200 de persoane. Sunt in situatia in care din ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca chiritaion chiritaion In data de 14.04.2011 mi-a incetat contractul de munca in baza art.55,lit.b.In 15.04.2011 m-am angajat pentru o perioada determinata de 1 luna.As dori sa aflu ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare salariati eleodor-popescu eleodor-popescu care este numarul maxim de salariati care poate fi disponobilizat pentru a nu fi considerata disponibilizare colectiva? (vezi toată discuția)