avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

vreau sa inchiriez o garsoniera insa proprietarul nu doreste sa incheie contractul la Administratia Financiara ci doar la un notar public. La ce riscuri ma expun in calitate de chirias? Mi se cere avans pentru un an de zile, perioada pe care se va incheia si contractul de inchiriere.
Cel mai recent răspuns: lyl02 , utilizator 04:55, 7 Septembrie 2012
@icsulescu.

Nu-mi place opinia de la punctul 2. Stiu ca multe instante au scos-o din putul gandirii, dar nu-i chiar asa..
E foarte interesant ca atunci cand vrei sa invoci uzucapiunea te chinui de mama focului sa dovedesti ca esti posesor si ca, eventual, a avut loc intervertirea precaritatii in posesie ..., dar iata ca atunci cand sta unul la tine in casa fara titlu se naste peste noapte ...posesor. Oare!?

Eu cred ca acela care foloseste fara nici un titlu locativ e un detentor precar care inalca dreptul de folosinta, drept care intra intr-adevar in continutul dreptului de proprietate, dar e totusi altceva decat posesie.

Stiu ca bibliografia (trimiterea la Deak) e un mod de a ne dezvinovati, dar eu cred ca avem libertatea sa mai gandim un pic si pe langa ea. (dar pana se vor recruta magistrati dintre cei care gandesc nu dintre cei care tocesc va mai trece ceva vreme).
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
romascanu, moderator
De acord, cel ce sta fara titlu nu e posesor in sensul util al posesiei, e numai detentor precar si merge evacuarea.
Apoi, cum sa faci revendicare pe un lucra care deja e al tau? Revendicarea are ca efect statuarea faptului ca esti proprietar pe un lucru, este obtinerea unui drept de proprietate, fapt care nu e necesar aici. Omul presupun ca are titlu necontroversat, ideea e ca nu are posesia lucrului. Merge constatarea aici, dar cred ca nu e necesara, ca nimeni nu pare sa conteste calitatea de proprietar a lui 4mona.

Eu as notifica persoana sa elibereze intr-o anumita perioada, apoi as da-o in judecata. Cu amenintari de aplicare a consecintelor legale, penale sau civile.
Vreau sa stiu: "contractul" acesta verbal, presupunea o chirie? In ce cuantum? Exista dovezi? :-/
Tocmai a fost clasificata - Actiunea in revendicarea domiciliului :)):))

.............................
pe viitor incercati sa nu mai scrieti cu majuscule :)
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
ContSters7627, utilizator
Am si eu o problema....suntem persoana juridica si am inchiriat unul dintr-e apartamentele pe care le detinem, unei persoane fizice. Am fost la Administratia Financiara de care apartine firma sa inregistrez contractul. Acolo mi s-a spus ca se inregistreaza decat contractele numai atunci cand persoana fizica inchiriaza unei persoane juridice, si nu invers.

Dilema :Au drepate fetele de la Admin? Trebuie cumva mers la Admin Fin. de care apartine apartamentul inchiriat?

Multumesc
De ce se inregistreaza contractele la AF?

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil inchiriat aartist aartist In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)