La o asociatie de proprietari cu 3 scari de bloc, la care se tine contabilitatea in partida simpla, administratorul angajat este si casier.
Presedintele care este ales si platit ca presedinte cumuleaza si functia de contabil dupa ce economistul care tinea contabilitatea si-a dat demisia. Este corect?
Mi se pare corect ca presedintele sa nu tina contabilitatea, eventual sa verifice si documentele contabile ca de fapt intreaga activitate a asociatiei.
Presedintele o tzine pe a lui: daca in lege nu scrie ca este interzis ca presedintele sa tina contabilitatea, el tzine contabilitatea. Nu exista comisie de cenzori pentru ca la ultima adunare gen nu s-a ales o comisie de cenzori ci s-a hotarit atunci ca presedintele sa angajeze un cenzor din afara asociatiei sau o firma . Nu a angajat pe nimeni. Peste 2 sapt o sa avem ad gen dar nu stiu ce reglementari sa invoc in fata proprietarilor pentru a intra in legalitate si a tzine lucrurile sub control.
Dar administratorul poate cumula pe langa functia de administrator atat pe cea de casier cat si pe cea de contabil?
In L230 e stipulat cumulul la administrator dar separat, in articole diferite, pentru contabil si respectiv casier.
Ce parere aveti?
Am parerea ca articolul citat face referire la o situatie de forta majora, iar comitetul executiv si presedintele au datoria sa restabileasca situatia normala. Raman la ideea ca un presedinte nu poate fi si administrator, indiferent de cat de mica este asociatia.
Am parerea ca @epicx ne-a infatisat o situatie cu caracter permanent daca nu a precizat pentru ce perioada de timp presedintele ar fi si administrator si contabil si casier.
Interventie moderator
Si mai am parerea ca trebuie respectat punctul 2.6 din Regulamentul de postare, cu privire la citarea inutila a unui mesaj imediat anterior.