avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am deschis o firma si am angajati preluati de la alta firma dupa 4 luni pot sa le dau somaj
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:11, 30 Noiembrie 2010
Daca salariatii respectivi au 12 luni de activitate, da. Cel putin asa era inainte legea, acum nu stiu daca nu cumva au aparut sau vor aparea modificari, in sensul ca nu vor mai fi suficiente 12 luni ci 18 luni
1. Salariatii vor putea beneficia de indemnizatie de somaj daca le incetati CIM cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si daca in ultimele 24 de luni ei au 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj manuelasimona manuelasimona Buna ziua, daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde ... (vezi toată discuția)
Somaj bureac62 bureac62 Am plecat de la o firma prin acordul partilor.M-am angajat la alta firma si dupa o luna aceasta si-a restrins activitatea.I-mi pot introduce actele pentru ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? CRISTINArares CRISTINArares dupa o perioada de 2 luni de concediu fara plata se poata beneficia de somaj? societatea la care am fost angajata este obligata sa ma primeasca inapoi la ... (vezi toată discuția)