Buna seara, am o mare nelamurire, am vandut un apartament un act de vanzare-cumparare si cumparatorul nu sa dus in termen de 30 zile sa isi modifice rolul fiscal astfel la un an de zile impozitul casei mi-a venit mie.As dori sa stiu daca eram obligata sa merg la circa financiara sa ma radiez de pe rol chiar daca el nu a fost sa se inregistreze, ce se va intampla daca merg acum sa fac acest demers, voi plati ceva penalitai?
Obligația aparține cumpărătorului nu vânzătorului. Dumneavoastră trebuia să mergeți și să prezentați contractul ca să fiți sigur că se face înscrierea pe rolul fiscal a noului proprietar și să evitați situația aceasta dar nu vi se poate imputa nerespectarea obligației de a declara transmiterea dreptului de proprietate. Dacă mergeți acum, normal ar fi ca eventualele penalități să fie transmise către cumpărător.
Da, aveati obligatia de a depune o declaratie in termen de 30 de zile de la data instrainarii (art.254 alin.5 cod fiscal).
Evident ca nu ar trebui sa mai achitati impozitul si accesoriile de la data instrainarii, in schimb ati putea primi o amenda pt nedepunerea declaratiei.
Casa pe rol
ufpuf
Buna seara.
Mama mea nu a trecut casa pe rol de cand a cumparat-o.
Nu a primit niciodata de la circa financiara vreo somatie pentru impozit.
Daca ma puteti ... (vezi toată discuția)