avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proba in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proba in instanta

Va rog, as dori sa stiu daca corespondenta pe mail poate constitui proba in instanta in cazul unui proces asociatie-administrator.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:34, 1 Decembrie 2010
Bună ziua,
Din punctul meu de vedere nu poate constituii o dovadă în sensul art. 1170 Cod Civil, ci un început de dovadă.
N.B.: Se numește început de dovadă orice scriptura a aceluia în contra caruia s-a format petiția, sau a celui ce îl reprezintă și care scriptura face a fi crezut faptul pretins.

Succes,
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
ContSters160568, utilizator
poate constitui o proba in masura in care este coroborata cu alte probe.
Daca exista dovada ca e-mailurile provind de la partea adversa sunt mijloace de proba in instanta si pot fi considerate ca oricare alte inscrisuri. Codul civil nu face vorbire nici despre filmari, fotografii, etc din motive lesne de inteles. Asta nu inseamna ca nu pot sa fie folosite astfel de mijloace de proba si ca in ceea ce priveste probatiunea suntem ramasi pe vremea lui Mos Ion Roata.
Cee ce trebuie insa dovedit este daca e-mailul a fost scris de o anumita persoana sau putea fi scris de oricine.
In cele din urma arat ca nu se poate da o solutie globala de genul: "In toate cauzele, orice mail e mijloc de proba" sau "In nici o cauza, nici un mail nu e mijloc de proba".
Asadar, de principiu, mailurile sunt admisibile ca mijloace de proba daca si numai daca e cert de la cine provine mailul si cui ii era adresat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corespondenta comerciala efectuata prin email proba in instanta? Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Poate reprezenta corespondenta comerciala purtata prin e-mail intre doua societati comerciale privind derularea comerciala a unui contract, proba in instanta? ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei LigiaB LigiaB In cadrul unui dosar penal sunt citata ca martor in faza de ancheta a politiei. Politistul desi nu mi-a luat nici o declaratie vrea sa ii dau niste e- mailuri ... (vezi toată discuția)
Intrebare pt avocatii cu experienta pe procedura civila: cum se invoca prezumtiile simple ? avocat_junior_2010 avocat_junior_2010 Buna seara. problema pe care am expus-o in titlul acestui mesaj este de negasit in tratatele de drept civil sau procedura civila pe care le-am consultat. la ... (vezi toată discuția)