avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de cesiune parti sociale

zilele trecuta, un srl pj romana cu asociati pf straine, a dorit schimbarea sediului din bucuresti si cesionarea, cu titlu gratuit a partilor sociale detinute de catre un asociat catre alt asociat. eu am redactat hot aga, actul constitutiv actualizat, acestea au fost semnate sub semnatura privata de catre toti cei implicati si urma depunerea la orc bucuresti. am rugat o pers. din buc sa faca asta(doar sale depuna si sa le ridice, toate formularele si etc. erau). pers respectiva a spus ca nu ii vor fi primite actele la orc buc. fara contractul de cesiune. este altfel in buc decat la orc-urile din tara? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:35, 10 Martie 2008
Nu este altfel. Trebuie depus si contractul de cesiune a partilor sociale.
Conform indicatiilor celor de la ORC, contractul de cesiune, ca regula, se depune, cu exceptia cazului in care actul modificator (hotararea AGA) cuprinde toate clauzele referitoare la drepturile si obligatiile cedentului si cesionarului si a fost semnat si de acestia. Eu am depus la ORC si fara contractul de cesiune a partilor sociale, dar in conditiile de mai sus, si stipuland in plus ca partile nu mai au nici un fel de pretentii una fata de cealalta (nu stiu de ce, cei de la ORC par impresionati de aceasta fraza). In plus, in cazul dvs, cesiunea asta cu titlu gratuit imi suna bine a donatie care trebuie facuta prin act autentic, poate de aceea si ORC insista sa il vada.
cvm are mare dreptate, poti sa inregistrezi cesiunea si fara prezentarea contractului, practica frecventa la societatile mari la care contractele contin si o multitudine de clauze confidentiale (inclusiv pretul). Poti sa eviti prezentarea contractul si la cesiunea gratuita (donatie), daca hotararea facuta (care sa contina cele mentionate mia sus si sa fie semnata si de cedent si de cesionar) e autentica.
in principiu, daca nu are o natura mai complexa decat cea clasica este recomandata inregistrarea contractului de cesiune alaturi de celelate documente necesare
De ce este recomandata?

Alte discuții în legătură

Reprezentare mony mony Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)
Schimbare act constitutiv - adaugare asociat element94 element94 Buna ziua. Imi spuneti va rog ce actre trebuiesc pentru schimbarea unui act constitutiv ? Dorim sa ne asociam cu un cetatean strain. Se poate face acest ... (vezi toată discuția)
Transmiterea partilor sociale.cesiune ContSters182184 ContSters182184 Buna ziua. 1)Pe perioada suspendarii activitatii unei societati-cu raspundere limitata cu asociat unic-se pot cesiona partile sociale ori trebuie mai intai sa ... (vezi toată discuția)