avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat plecat din tara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat plecat din tara

Sunt asociat si administrator la o S.C., in cazul in care as pleca din tara pe o perioada mai mare (cca un an) pot imputernicii pe cineva sa ma reprezinte si sa semneze in locul meu???
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2008
hambra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 10:59, 7 Martie 2008
Categoric ca da!
Raspunsul ar trebui circumstantiat, in sensul ca nu se poate administra o societate de la distanta. Optiunile sunt:1) mai numiti un administrator, mentionand in actul constitutiv ca cei doi lucreaza separat.
2) delegati conducerea societatii unui director.

E important pentru ca:
a) reprezentantii societatii trebuie inregistrati la registrul comertului, iar numirea nu poate fi o procura;
b) in foarte multe cazuri ar fi nevoie de o procura speciala, pe care ma indoiesc ca veti vrea sa o dati din strainatate, cu interpret...
depinde pentru ce aveti nevoie sa delegati pe cineva. de exemplu pentru reprezentare in fata terilor, pentru contracte comerciale, in banca, pentru efectuare de plati, se poate delega cineva cu o simpla procura notariala.
Pentru orice ar fi, procura trebuie sa fie speciala. Sa nu uitam ca reprezentantii societatii (i.e. cei care reprezinta in mod constant, chiar si numai in relatie cu anumite entitati) au obligatia de a se inregistra la RC.
nu cred ca ar trebui confundati termenii de reprezentanti ai societatii cu mandatari. mandatul(prin procura autentica ) acopera o arie foarte vasta de obicei, si nu e obligatoriu sa-l declari la registrul comertului pentru a fi valabil. eu reprezint in momentul de fata 6 societati prin astfel de procuri cam de un an si jumatate si am acces peste tot, inclusiv in banca, drept de semnatura si de a negocia contracte, etc. in fond cam asta presupune ca cineva sa te reprezinte pentru bunul mers al societatii:)

Alte discuții în legătură

Administrator / reprezentant legal - numire manager irina_trusca irina_trusca Buna ziua. As vrea sa aflu daca la semnarea unui CIM pentru funcția de manager este necesară semnătura administratorului unei societăți sau CIM poate ... (vezi toată discuția)
Delegare drept de semnatura membrii directoratului paulsimion paulsimion Pot delega membrii directoratului intr-o societatea pe actiuni administrata in sistem dualist dreptul de semnatura (dreptul de a angaja societatea fata de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)