filipoiu a scris:
nu cred ca ar trebui confundati termenii de reprezentanti ai societatii cu mandatari.
Mandatarii au puterea de a reprezenta, daca nu se prevede altfel in mandat. De altfel, relatia intre societate si administratorii / directorii sai e guvernata de regulile mandatului.
mandatul(prin procura autentica ) acopera o arie foarte vasta de obicei, si nu e obligatoriu sa-l declari la registrul comertului pentru a fi valabil.
Daca mandatul include reprezentare, atunci mandataurl trebuie sa depuna semnatura in registrul comertului pentru a fi opozabila tertilor. Nu e o chestiune de valabilitate ci de opozabilitate fata de terti.
Daca mandatul e fara reprezentare, deci mandatarul nu poate angaja societatea prin semnatura sa, atunci nu e obligatorie inregistrarea in registrul comertului.
eu reprezint in momentul de fata 6 societati prin astfel de procuri cam de un an si jumatate si am acces peste tot, inclusiv in banca, drept de semnatura si de a negocia contracte, etc. in fond cam asta presupune ca cineva sa te reprezinte pentru bunul mers al societatii:)
Faptul ca ceva se intampla nu inseamna si ca este bine facut. Dupa parerea mea ceea ce ai expus mai sus incalca art. 45 si 75 din legea 31/1990.
Juristnet, ai dreptate, e nevoie de abilitare expresa pentru substituire