avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Postarea rãspunsurilor la întrebãri e ilegalã ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Postarea rãspunsurilor la întrebãri e ilegalã ?

Am observat o clauza intr-un regulament al unui concurs online:

Dacă sunt identificate persoane care au influenţat sau care au facilitat câştigarea de premii, Organizatorii au dreptul de a cere urmarirea în instanţă a respectivelor persoane, pe baza dovezilor existente, conform legislaţiei române în vigoare.

Știți dvs să existe o legislație cu privire la facilitarea câștigării de premii prin postarea pe un blog a răspunsurilor la quizuri/întrebări ? Eu știu că în general, legislația în românia e destul de seacă cu privire la mediul online. Iar în acest caz s-ar pune problema doar de copierea acelei întrebări deci copyright.

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 09:15, 4 Decembrie 2010
Daca raspunsurile sunt obtinute exterior, nu e nicio problema.

In vaguitatea lui, singura interpretare a textului care sa produca efecte ar fi daca se refera la dezvaluirea raspunsurilor de catre cineva cu acces la ele in sistem. Poate fi patrundere fara drept in sisteme informatice sau raspundere civila.

Textul este o traducere incerta, tot din el ar decurge ca meditatorul care nu-i asa "faciliteaza" raspunsurile studentului poate fi tras la raspundere de societate.

Adaugire
Puteti ignora respectivul pasaj de regulament. Nici macar nu au drept de autor pe intrebarile generice informative (Cand a avut loc batalia de la Poitou :) ). Nu exista o sanctionare legala a publicitatii negative (si publicarea raspunsurilor nu e publicitate!) si ei nu pierd clienti, doar ca mai multi oameni vor sti raspunsurile, ceea ce e cu totul altceva.

Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
Intrebarea dvs. avand ca origine domeniul de aplicare Romania, e undeva de genul S.F. Metaforic, daca 's-a ajuns pe luna', cum calatorim in alta galaxie. Exista ceva sesizari la O.P.C. Practica in schimb spune: publicitate negativa, ca efect diminuarea participantilor/clientilor.
@euMarian - prin "ignorați" te referi la ignorarea răspunsului tău sau clauza amintită de mine din regulament ?

@bighiu77 - așa m-am gândit și eu, că n-are ce să le facă respectivilor, e doar frecție la ochi această clauză din moment ce nu o pot implementa. Probabil pe viitor, însă în prezent mai greu.
Depinde mult de cine organizeaza concursul si ce reguli are. Daca ai pune raspunsuri la examenele CISCO pe blog sigur ai avea o mare problema. Trebuie determinat ce conditii de desfasurare a concursului exista.
e vorba despre concursul asta> [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Concursuri pe facebook enasro enasro Recent am observat ca pe facebook sunt o gramada de concursuri si promotii cu tot felul de premii. La unele dintre ele am gasit regulament, dar la unele nu. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu ... alexei2020 alexei2020 Dacă organizatorul (firmă - srl) unui concurs nu respectă regulamentul oficial al concursului ce se poate întâmpla? Poate fi tras la răspundere? Unde mă ... (vezi toată discuția)
Concurs online gratuit, de cultura generala, cu premii in bani mirreelyminella mirreelyminella Buna ziua, as dori sa stiu, ce anume este necesar din punct de vedere legal (ce lege reglementeaza asa ceva), pentru a organiza exclusiv online, un concurs de ... (vezi toată discuția)