avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale donatie stoc de marfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

donatie stoc de marfa

Buna ziua. Am un stoc de marfa (haine) pe o firma si vreau sa fac o donatie din acest stoc catre o asociatie.In limita a ce suma pot face donatia?sau cum trebuie procedat..ce acte implica?
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 20:22, 2 Decembrie 2010
Contract de donatie, PV de predare primare cu enumerarea tuturor articolelor si valoarea acestora. Sa aveti in vedere deductibilitatea acestei cheltuieli. Atentie!
Multumesc. Dar exista si o limita a acestei donatii care vreau sa o fac?...sau pot sa donez tot stocul de marfa?
Donatiile efectuate de persoanele juridice

Cod Fiscal

Art. 21. - (1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.


Astfel donatiile sunt cheltuieli nedeductibile la determinarea profitului impozabil pentru ca nu sunt efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.


Societatea comerciala este o persoana care, in schimbul prestatiei sale, trebuie sa obtina un beneficiu. Acest lucru nu se poate face decat printr-o sponsorizare, prin care obtine popularizarea numelui si o reducere a impozitului, sau mecenat un act de caritate, in schimbul caruia obtine o reducere a impozitului.

Va recomand o sponsorizare. Care are este recunoscuta partiala ca si cheltuiala deductibila, daca aveti profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privid donatii si sponsorizari in scopuri caritabile BogdanSB BogdanSB Buna ziua, As dori sa organizez un concert cu scopuri caritabile, toti bani sa fie donati catre case de copii. Va fi organizat de un ONG si bani vor fi ... (vezi toată discuția)
Cota legala admisa pentru donatii si subventii Cs    B Cs B Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Daca un SC doneaza un mijloc de transport catre un alt SC trebuie platit TVA? Am tot citi de pe net ... (vezi toată discuția)
Acordare sponsorizare simomagda simomagda Buna ziua, o microintreprinderi platitoare impozit venit 3% , doreste sa acorde o sponsorizare, un ajutor unui bolnav in limita deductibilitatii. Se aplica ... (vezi toată discuția)