avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal-civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal-civil

Buan ziua,

Am si eu o intrebare: Am avut un accident soldat cu victime, pasangera din dreapta care si-a luat 70 de zile de ingrijiri medicale. Acum dupa ce s-a dat noul cod penal cand poti sa te impaci si dupa 60 de zile pasagera s-a dus la politie si a dat o declaratie precum ca isi retrage plangerea si nu mai are nicio pretentie financiara de la mine. Intrebarea mea este: daca semnez ca sunt de acord si eu ( acum ancheta este la cercetari penale ia rdupa expertize re4zulta ca eu nu sunt vinovat) victima ma mai poate da in judecata in civil ? Si in cazul in care ne impacam pe cine scoate vinovat? S-au ramane la fel cum a stabilit politistul la fata lcoului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:53, 8 Decembrie 2010
Cazul meu este putin mai ciudat : accidentul a avut loc intr-o intersectie sub forma de T. S-a considerat ca eu nu am dat prioritate pe motiv ca strada mea este mai ingusta ca a lui si atunci a lui e principala si a mea secundara. Desi mentionez NU EXISTA niciun semn de circulatie sau marcaj sau alte semne de semnalizare ptr zona rezidentiala sau pietonala . Conform legii circulatiei nedirijate intr-o intersectie el trebuia sa imi dea prioritate de dreapta deoarece veneam din dreapta lui .
Datorita procesului verbal facut de acel politist la fata locului in care el a scris ca a mea era strada secundara si a lui principala pentru ca e mai lata acum tr sa suport un proces penal. Si partea proasta este ca pasagera din masina, care a suferit vatamarea si fiind mama soferului , in penal isi retrage plangerea si nu mai are treaba cu penalul fiul dnei .
Deci agentul constatator a retinut in culpa dvs,vina in producerea accidentului pe fondul neacordarii prioritatii partenerului de trafic.
Solicitati ca proba de la Directia de Urbanism a primariei sa se comunice care era drum principal si care era drum secundar
Am cerut si mi s-a declarat urmatoarele: "strada X incepe din dreptul blocurilor Y pana la blocurile Z INCLUZAND SI ALEILE ADIACENTE".


La mine mergand pe strada mai ingusta s-a presupus ca este alee dar din ce a zis primaria rezulta ca si aleea mea face parte din acea strada X pe care mergea el , deci avea acelasi grad de utilizare fiind DRUM PUBLIC si nicidecum drum inchis circulatiei publice.
Daca primaria a trimis adresa care este continutul acesteia ?.
Intereseaza o exprimare explicita,nu una implicita.
Buna dimineata,

Raspunsul primariei oficial este acesta: "strada X incepe din dreptul blocurilor Y pana la blocurile Z INCLUZAND SI ALEILE ADIACENTE".

Am cerut si eu la primarie sa mi se specifice daca aleea pe care circulam este deschisa circulatiei publice sau nu si acelasi raspuns l-am primit.
Acelasi lucru l-a facut si persoana cu care am facut accident si la fel a fost raspunsul.Pentru politie acelasi raspuns.
Dvs ce intelegeti din acest raspuns?
Inca ceva: acea alee eu zic ca este deschisa circulatiei publice intrucat nu exista niciun semn care sa interzic acest lucru cum specifica legea: nu este alee pietonala deoarece pe acea alee sunt parcate masini si circula masini si nu este semnalizata corepunzator conform legii, nu este zona rezidentiala nefiind marcata corespunzator, nu este parcare .
Pe blocul din dreptul aleei pe care circulam scrie Strada Fagaras Nr 4, pe alta alee paralela cu aceasta scrie Strada Fagaras nr 1 , etc...

Dvs ce intelegeti?
Este un caz mai complicat intradevar.

Alte discuții în legătură

Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)
Cine are prioritate? yo686 yo686 __________| |_______ a2 __________ _______ | a1 | * se da intersectie fara semafoare, indicatoare, ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)