avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pt vatamare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pt vatamare

Buna ziua.am fost batuta de catre o femeie in urma careia am un deget rupt si mana in ghips.problema este ca nu am martori.Cum procedez?Sanse nu prea am fara martori,chiar dc scot certificat medico-legal nu?Cu mult respect,va multumesc!

Cel mai recent răspuns: cornelia29 , utilizator 12:13, 13 Decembrie 2010
Incercati, nu se stie daca nu cumva va fi determinata sa isi recunoasca fapta, si veti avea castig de cauza
@lumi71, Sa fie determinata? putin probabil.In zilele noastre nu se mai aplica metode de ,,determinare".Fie agresoarea isi recunoaste fapta, fie victima vine cu probe temeinice.
Asa se mai intampla, din pacate , unenori, agresorii pot scapa fara urmari in urma faptelor lor.
Insa ganditi-va bine daca totusi, tinand cont de locul unde ati fost batuta, de ora, de alte detalii, daca nu cum va puteti proba acuzatiile.Certificatul medico legal ar fi bine sa-l aveti totusi.
Chiar nu au fost persoane care sa auda ca mama dumneavoastra a fost agresata ?
E greu de crezut, avand in vedere ca lezionarea acesteia a fost una insemnata .Declaratia partii vatamate va fi coroborata cu declaratia inculpatului.O confruntare este utila in asemenea situatii.
Totodata, agentii de politie pot efectua o cercetare la fata locului, relevand urmele ramase in urma lovirii mamei dumneavoastra.

Pentru inceput, solicitati eliberarea unui certificat medico-legal.Daca acesta precizeaza ca au fost necesarem mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale, atunci actiunea penala va fi pusa in miscare din oficiu.
Daca , insa , leziunea presupune refacerea in mai putin de 60 de zile de ingrijiri medicale, atunci e necesara sesizarea organelor judiciare printr-o plangere penala prealabila.
Specificati ca ca constituiti parte civile, indicand defalcat sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale.
Chiar daca sustinerea materiala nu este una praetium dolores, aceasta va fi necesara, cu siguranta, intrucat va exista o perioada de recuperare, de refacere a structurii osoase.
Mai mult, o conduita antisociale cu privire la valorile ce tin de integritatea si sanatatea persoanei reprezinta un eveniment marcant, traumatizant.

Pana la concurenta valorii probabile, numai asupra bunurilor invinuitului sau inculpatului se poate dispune o masura asiguratorie, cea a sechestrului, insa , in conformitate cu prevederile legii 202/2010 , numai daca exista suspiciunea ca s-ar putea sustrage de la indeplinirea obligatiile de natura civile, alaturate actiunii penale.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala in cazul infractiunii de vatamare corporala .
Nu , insa , in cazul celei de vatamare corporala grava .

Succes si multa sanatate.;)
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
buna ziua!Va multumesc pt raspuns,plangerea am depus-o la parchet,dar procuror=ul nu mi-a dat sanse.din cauza ca nu8 am martori.ca sa nu ajung in instanta,nu exista alta cale?Pt ca si in instanta dc ajung nu am sanse fara martori,agresoarea poate spune ca nici nu ma cunoaste.Va multumesc pt raspuns
In aceste conditii nu prea aveti sanse de reusita daca nu aveti martori .. o posibilitate ar fi recunoasterea persoanei ca v-a batut .. dar asa cum ati precizat si dvs exista riscul sa spuna ca nici nu va cunoaste sau ca v-a intalnit vreodata ...

Alte discuții în legătură

D-lor penalisti cu experienta, vreau sa va intreb... nicusorilinca nicusorilinca am urmatoarea speta: o persoana in varsta(70 ani)a fost \"jucata in picioare\" de un nemernic in curtea locuintei sale..am obtinut un certificat medico-legal ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunțare urmărire penală Rodica Cristina Rodica Cristina Buna ziua ! Fiica mea , în varsta de 18 ani , este citată în calitate de intimat in dosarul cu obiectul : confirmare renunțare urmărire penală . Anul ... (vezi toată discuția)