avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune intre minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune intre minori

Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase nazale si diferite echimoze.am fost sfatuita de politistul de la circa,care nu i-a luat macar o declaratie fiului meu,sa fac plangere penala impotriva agresorilor,aceasta fiind singura posibilitate pe care o am.Nu stiu in ce consta si cat m-ar costa acest demers si daca l-as putea suporta.Dati-mi,va rog,sfaturi.Multumesc.:(
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
omamarevoltata, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:38, 24 Februarie 2011
Nu va costa nimic.Mergeti la sectia de politie competenta,solicitati sa intrati in audienta la seful biroului de politie judiciara,aratati cele intamplate si veti fi indrumata,in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
intr-adev pt a putea trage la rspund faptuitorii tb se depuneti o plangere prealabila la politie care vot incepe demersurile de cercetare penala , in cursul acesteia fiului dvs ii va fi luata o declaratie precum si faptuitorilor si abia dupa aceea dc se constata savars faptei de loviri si alte violente vor fi trimisi in judecata.proced de cercet poate fi una de durata , un an
ma gandesc ca ati avut inspiratia de a duce minorul la medicina legala pt a scoate un certificat medico legal de constat a leziunilor sau cel putin o internare in spital (pt a fi consider un inceput de dovada a leziunilor)
in mare costurile pe parcursul urmar pen ar fi doar onor de avocat dc veti considera nec sa fiti asistati si de asem costurile certif medico-legal, urmand ca in faza de judecata sa aveti onor de av la fel dc consid nec
Domnii v-au aratat calea legala care trebuie urmata.Parerea mea este ca trebuie sa mergeti si la conducerea liceului,pentru a pune in discutie tratamentul la care a fost supus fiul dvs.Aceste manifestari violente ale elevilor,nu trebuiesc neglijate.
va multumesc pentru raspunsuri.revolta mea e si mai mare,mergand la medicina legala,sa constat ca nu pot suporta toate aceste cheltuieli,noi fiind o fam.lovita de ultimile masuri ale guvernului si in felul acesta agresorii vor scapa nepedepsiti.am constatat ca dreptatea e doar pentru cei ce si-o pot permite.:(
In termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului,puteti formula la politia competenta teritorial plangere penala pentru lovire si alte violenete.
Mergeti cu fiul dvs la Serv.Medico-legal/INML pentru a fi consultat de medicul legist si pentru a vi se remite certificatul medico-legal care sa specifice numarul zilelor de ingrijiri medicale de care are nevoie fiul dvs pentru refacere.

Alte discuții în legătură

Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)
Agresiune daune maier maier buna ziua .in data de 1 ian. am fost agresat prin lovire.ce ma sfatuiti;in 3 ian. (luni) sa merg la medicina legala pt. certificat iar apoi sa fac o ... (vezi toată discuția)