avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna! Acum aprox 6 luni am semnat un contract de munca pe perioada determinata cu o firma, contract care se încheie în 06.12.10.

Întrebarea este dacă la data când se încheie contractul sunt libera sau va trebui sa stau 15 zile în preaviz? Mersi
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 13:28, 2 Decembrie 2010
Intrebarea este daca va prelungeste sau nu contractul. Preavizul se acorda atunci cand contractul inceteaza din vina angajatorului.
Esti libera din 06.12.2010
Preavizul nu-si are rostul deoarece cunosti perioada determinata.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters158230, utilizator
Ei vor sa-mi prelungească contractul, dar nu am semnat nimic. Ideea e ca cm semnat de mine expira în 6 decembrie. In condițiile de fata nu vad de ce nu pot sa mi dau demisia la zi in data de 06, ei spun ca trebuie sa mai stau 15 zile preaviz (=> as fi libera în 21 dec). Nu vad logica.

Thanks for helping.
mersi @maximavocat
Este o aberatie a angajatorului ... c.i.m. va inceta de drept la data de 06.12.2010 , chiar daca va dati demisia sau nu inainte de aceasta data si in conditiile in care nu exista act aditional de prelungire a duratei c.i.m.

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)
Contractul de munca se poate inceta ContSters205948 ContSters205948 AM semnat un contract de pe data de 18-05-2011 si pina pe data de 31-08-2011,dar pe data de 16-06-2011 si data de 30-06-2011 am semnat un act aditional la acea ... (vezi toată discuția)