avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Prelungire contract de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Prelungire contract de munca

Un act aditional de prelungire a contractului individual de munca se transmite in revisal cu o zi inainte de prelungire sau se poate si in aceeasi zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 2 Decembrie 2010
In acest caz, registrul se transmite in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificari ale duratei c.i.m.
HOTÃRÂRE nr. 37 din 15 ianuarie 2010
pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 161/2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor
2. La articolul 3, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (2^1) şi (2^2), cu următorul cuprins:
"(2^1) La angajarea fiecărui salariat, elementele prevăzute la alin. (2) lit. a)-d) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză.
(2^2) Elementele prevăzute la alin. (2) lit. e) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă."
3. La articolul 4, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul în formă electronică la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către primul salariat".

Nu se prevede nimic in legatura cu actele aditionale la contractele de munca.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Popa Adrian, Contabil
lucian__ a scris:

.....
Nu se prevede nimic in legatura cu actele aditionale la contractele de munca.



1. HG nr.37/2010 nu modifica toate prevederile HG nr.161/2006 ...prin urmare, nu are nicio legatura HG nr.37/2001 cu intrebarea user-ului.

2. Temeiul legal al intregii proceduri de transmitere al REVISAl-ului il constitutie HG nr.161/2006 , cu modificarile si completarile ulterioare.

3. Art.4 alin.4 din HG nr.161/2006 prevede ca : Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul, in cazurile mentionate la alin. (3), in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificari ale elementelor prevazute la art. 3 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Revisal Tania  D Tania D orice modificare a contractului individual de munca se comunica salariatului cu 15 zile inainte, prin act aditional, se inregistreaza in Revisal cu o zi ... (vezi toată discuția)
Cim nou- transmitere revisal elenadima elenadima Avand in vedere prevederile HG161/ 2006 privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor [b]va rog sa imi precizati punctul dvs de vedere cu ... (vezi toată discuția)