avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INCAERARE IN BAR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INCAERARE IN BAR

DE CURAND AM FOST IMPLICAT INTR UN SCANDAL DIN CARE EU AM IESIT FOARTE SIFONAT .PROBLEMA ESTE CA DOMNII POLITISTI NE AU BAGAT LA DISTRUGERE SI INCAERARE DUPA SCANDAL EU AM MERS LA SPITAL UNDE SA CONSTATAT CA AM 2 COASTE RUPTE SI MAI MULTE VANATAI PE CORP PROVOCATE DE O BATA. AGRESORII AU FOST SI EI AUDIATI DAR EI AU FOST INCADRATI NUMAI LA INCAERARE. CU ALTE CUVINTE SI BATUTI SI ........ NU AM AVUT NICIODATA PROBLEME DE GENUL ACESTA .CE MI SE POATE INTAMPLA MAI DEPARTE? MENTIONEZ CA AM FOST SI LA MEDICINA LEGALA SI AM FOST EXAMINAT SI ASTEPT CERTIFICATUL.AM UITAT SA SPUN CA PATRONUL BARULUI ESTE PRIETEN CU AGRESORII SI DESII NU NOI AM INCEPUT SCANDALUL EI AU SARIT PE NOI SUNTEM SI NOI INVINUITI.VA ROG SA MI SPUNE TI CE DEZNODAMANT POATE AVEA ACEASTA INTAMPLARE NEFERICITA. VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:49, 2 Decembrie 2010
Cum s-a ajuns la aceasta altercatie ?Ati fost provocati ?V-ati aparat, pentru a respinge atacul?
In acest caz , legitima aparare reprezinta o cauza exoneratoare de raspundere penala , procurorul , in temeiul art.10 din Codul de procedura penala , dispunand scoaterea de sub urmarire penala , iar instanta de judecata, achitarea.

Insa atacul trebuie sa fie unul imediat, direct, injust, proportionat cu aparararea.
Daca sunt depasite aceste cauze , din cauza temerii create de agresiune , suntem in prezenta excesului justifcat, care conduce tot la achitare.

Avand in vedere imprejurarile prezentate de dumneavoastra, provocarea poate fi retinuta, ca circumstanta atenuanta legala.
In cazul distrugerii , impacarea partilor inlatura raspunderea penala, daca nu a existat un prejudiciu insemnat .


Incaeirarea e una , si distrugerea e alta.

Daca se poate dovedi ca va faceti vinovat de distrugere , atunci consecintele sunt cele prev de art 217 C.pen.



ART. 217
Distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a
unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă
pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1
se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
AM FOST LUAT PRIN SURPRINDERE NU AM AVUT TIMP SA REACTIONEZ DOAR MI AM PUTUT APARA CAPUL DE LOVITURILE DE BATA NU AM PROVOCAT SI NU AM AVUT CONFLICT CU NIMENI IN ACEL BAR .CAND AU NAVALIT AU LOVIT UN PRIETEN DE AL MEU APOI PE MINE ERAU 8 PERSOANE.PROBLEMA ESTE CA NOI SUNTEM VICTIMELE SI TOT NOI SUNTEM INVINUITI LA INCAERARE SI DISTRUGERE .DACA JUSTITIA E ORBA ASA CUM ESTE UNEORI CE PEDEAPSA POT PRIMI.SI INCA CEVA CERTIFICATUL MEDICO LEGAL DOVEDESTE CA EU SUNT VICTIMA CE POT OBTINE CU EL,? BINENTELES IN ACELASI DOSAR
Ce a determinat producerea conflictului ?
Care sunt probele de care ati benefica in sustinerea versiunii dvs cu privire la cele petrecute ?
MOTIVUL CRED CA A FOST O ALTERCATIE MAI VECHE INTRE UN PRIETEN CE ERAM CU EL SI PATRONUL BARULUI EU AM CAZUT LA MIJLOC NUMAI PENTRU CA ERAM INPREUNA CU ACEST PRIETEN

Alte discuții în legătură

Distrugere? mariussika mariussika Buna seara, acum 2 zile am chefuit intr-un bar cu niste baieti cam mult la un moment dat m-am rezemat de un aparat mecanic care a cazut pe jos stricandu-se ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de distrugere valli_64 valli_64 In cazul in care o actiune in urma careia au rezultat distrugeri ale unui bun, proprietate privata, a fost constatata de Politie, urmarirea autorului decurge ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)