avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Info
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Info

Buna ziua,

Poate cineva sa-mi spuna daca in cazul unui accident in care a rezultat decesul unei persoane polita RCA despagubeste pentru daune morale cu intreaga suma sau cat mai aproape de suma inscrisa in polita? Concret, socrul meu a fost accidentat mortal in afara partii carosabile(trotuar) s-a deschis proces penal iar in urma procesului s-a stabilit ca despagubirea pentru daune morale sa fie o suma derizorie iar persoanei care a produs accidentul i-a dat 1 an cu suspendare. Este corect tinand cont ca suma de despagubire este de 20000 de lei iar polita RCA are inscrisa limita de despagubire pentru vatamari corporale si deces pentru anul 2008 era de 750.000 de Euro?
In cazul in care fac recurs care sunt sanse ca suma sa creasca?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Cristian Podeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:41, 7 Decembrie 2010
La aprecierea marimii limitelor maxime de despagubire, trebuie sa tineti cont de faptul ca aceste sume sunt destinate sa acopere toate partile vatamate intr-un accident provocat.(ce ati spune despre doua autobuze cu cate 50 persoane fiecare,impinse intr-o prapastie de catre un TIR care le-a lovit pe contrasens?7500 E/victima este o suma echitabila?)
Va multumesc pentru raspunsuri. Am angajat un avocat sper sa fie bataios ce vreau sa precizez este ca in urma acestui accident rutier au ramas 4 copii fara tata si o mama bolnava iar instanta sa hotarasca ca viata unui om sa valoreaza 20000 de lei. Referitor la mesajul d-nului 'nucu$' ce spune dansul acolo sunt SF-uri eu nu am spus sa plateasca numai asiguratorul practic eu nu am nimic cu societatea de asigurari la care a fost incheiata polita, eu am cerut sa plateasca daune morale cel care a produs accidentul numai ca prin contractul incheiat cu societatea de asigurari aceasta trebuie sa acopere daunele produse de asigurat nu ma intereseaza (cate autobuze cu cati calatori au fost) ca sa-l parafrazez pe d-nul nucu$.
Cu stima,
Imi cer scuze pentru faptul ca nu am sesizat de la inceput faptul ca aveti un rationament gresit asupra situatiei reale/legale.Nu poate fi solicitata nicio suma in plus fata de ce este prevazut de legislatia in materie (daune RCA) si in consecinta nici vinovatul nu poate fi obligat sa plateaasca daune peste valoarea despagubita de asigurator.In esenta, acesta este rolul asigurarii de raspundere civila pentru prejudicii provocate prin accidente auto (RCA).Orice sperante suplimentare sunt intr-adevar de natura sf-ului.Motivarea/justificarea sumei gandita/pretinsa, se poate realiza numai in instanta, care de fapt este singura care are abilitatea de a stabili cuantumul final(bazat si pe jurisprudenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune morale ...nu am venit popadrian87 popadrian87 Buna ziua, In urma cu 2 ani am facut un accident . Urmarile 2 persoane vatamate. Am fost condamnat la 2 ani si jumatete cu suspendare . Fiecarei victime ... (vezi toată discuția)
Plafon despagubire rca florinan florinan Buna ziua, La sfarsitul saptamanii trecute am avut parte de un incident foarte neplacut, un accident de circulatie in care am fost vinovat. Am mers impreuna ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca echitabila? ContSters42601 ContSters42601 Un amic cu o dacie mai veche de 20 ani ,a fost lovit de un alt autoturism.Desi posesorul autoturismului care a produs dauna a recunoscu au intocmit formele ... (vezi toată discuția)