avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cheltuieli judiciare

va rog sa mi spuneti
1.care este timpul limita ptr plata cheltuielilor jucatoresti?
2.cum se interpreteaza art 359 cod de procedura penala care atrage atentia consecintelor prevazute la art 83 cod penal?
Sper sa fi explicat intrebarea a doua ok ptr a ma putea intelege.
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:49, 3 Decembrie 2010
Este vorba despre atragerea atentiei persoanelor condamnate cu suspendarea executarii pedepsei ca nerespectarea dispozitiilor privind suspendarea atrage dupa sine revocarea masurii suspendarii executarii ,situatie in care se dispune executarea pedepsei prin detentie
Iata mai jos textul integral al art.359 c.pr.pen spre cunostinta dvs:

Art. 359: Obligatii ale instantei in caz de condamnare cu suspendarea executarii pedepsei sau cu executarea pedepsei la locul de munca

(1) In caz de condamnare la pedeapsa inchisorii cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere ori la executarea pedepsei la locul de munca, presedintele atrage atentia celui condamnat asupra dispozitiilor a caror nerespectare are ca urmare revocarea suspendarii sau a
executarii pedepsei la locul de munca. In cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, presedintele face cunoscut celui condamnat masurile de supraveghere la care este supus si obligatiile pe care trebuie sa le respecte.

(2) Daca inculpatul nu este prezent si instanta apreciaza ca nu este necesara chemarea lui, face o comunicare scrisa, in care i se atrage atentia potrivit alineatului precedent.

(3) In toate cazurile in care s-a pronuntat condamnarea cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, instanta de executare aduce aceasta la cunostinta unitatii unde condamnatul isi desfasoara activitatea, iar in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, si organului de politie din localitatea unde domiciliaza condamnatul.

Plata cheltuielilor de judecata este bine sa fie efectuata cat mai repede pentru a evita executarea silita

Art. 83. - Revocarea în cazul savârsirii unei infractiuni

Daca în cursul termenului de încercare cel condamnat a savârsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.
Revocarea suspendarii pedepsei nu are loc însa, daca infractiunea savârsita ulterior a fost descoperita dupa expirarea termenului de încercare.
Daca infractiunea ulterioara este savârsita din culpa, se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei chiar daca infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari.
La stabilirea pedepsei pentru infractiunea savârsita dupa ramânerea definitiva a hotarârii de suspendare nu se mai aplica sporul prevazut de lege pentru recidiva.



MULTUMESC,DAR PTR PLATA CARE AR FI TERMENUL MINIM O LUNA DOUA?
siminaluminita a scris:

MULTUMESC,DAR PTR PLATA CARE AR FI TERMENUL MINIM O LUNA DOUA?



Nu exista un termen anume,dar aceasta nu inseamna ca nu veti plati ce datorati.
De fapt,un om cinstit plateste imediat,mai ales ca poate fi si executat silit.
In rest,este la latitudinea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua am primit acasa urmatoarea citatie : Prin prezenta,in baza dispozitiilor art 359 al.2 cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma cu interpretarea unei sentinte Trestianu Trestianu Ce sa inteleg din asta?va rog ajutati-ma cu un raspuns In baza art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu aplicarea art 320 ind. 1 C.p.p. şi art. ... (vezi toată discuția)
Penal floringanea1 floringanea1 as dori sa stiu si eu la ce se refera art 71 cp ali 1,art 64 lit a teza 2, si litera b, si art 86 al 1 cp si art 359 cpp (vezi toată discuția)