avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... viata bate filmul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

viata bate filmul

Oricat de bineintentionat ai fi,uneori in viata se poate intampla sa mai si primesti "palme",desi nu le meriti...de ce este asa,nu stiu... acum cateva luni scriam pe forum despre cazul meu , sunt insarcinata acum in 5 luni , copilul rezulta dintr-o relatie, el fiind casatorit , eu nu .Pe atunci,fiind de buna credinta ,am facut tot posibilul sa nu ii destram casnicia, imi era mila de el , nu am vrut sa afle sotia lui despre sarcina ,am vrut sa fie bine pt toti , am cautat solutii ,le-am gasit .Am vorbit cu el despre situatie , ne-am inteles ca va veni sa recunoasca copilul dupa nasterea acestuia.Nu a contestat verbal nimic,nici ca nu ar fi al lui ,nnimic,chiar m-am bucurat sa rezolv situatia asta atat de dureroasa pt mine. Asta a fost in 22 sept. Apoi...nimic, nici macar un amarat de telefon ,am tot asteptat macar un amarat de telefon,asa , de bun simt .Am ramasi intelesi ca ii dau un mesaj,cum aflu sexul copilului .Asa am si facut.f discret. Apoi mi-a scris un SMS ceva de genul "mergem in dec la ginecolog , apoi facem un test ADN ,ca am reusit sa restram o familie .Bineinteles ca nu era cazul ,pt ca eu am facut tot posibilul sa nu se intample asa ceva. Apoi fam mea a vrut sa vb cu el,dar refuza orice fel de dialog .Deja mi s-a infiripat in minte o vaga banuiala :vrea sa scape de responsabilitate,dar nu eram f sigura.Asa ca l-am cautat la servici,unde chiar nu era de gasit la ora aceea. I-am trimis pe mail o instintare oficiala despre existenta sarcinii,aveam eu o presimtire,ca va nega totul...si asa a fost... dupa cateva zile ma suna pe mobil ,se face ca ploua, ca nu stie despre sarcina ,ba mai mult chiar,afirma ca el nu poate face copii-total neadevarat in acest caz .Am aflat ca intre timp,in august si-a facut o hartie medicala -doar el stie cum- din care reiese ca nu poate face copii.Neaga tot ce a fost intre noi,absolut tot.relatia dintre noi s-a consumat in iulie.
Este strigator la Cer ce pot face unii,doar sa scape de responsabilitati!!!!
Acuma stau si ma intreb :ce pot sa fac in aceasta situatie?
Intentez proces de paternitate dupa nasterea copilului.Ce sanse am eu de fapt? ca martori as avea pe bunica si pe mama mea,relatia asta s-a consumat pe ascuns
.Daca Instanta refuza testul ADN si ia de buna hartia lui medicala falsa?
Ma lupt cu morile de vant? Sa sesizez Procuratura? Sincer,nu stiu ce sa fac...dar trebuie sa se faca dreptate pana la urma... sunt total deceptionata,dezgustata...
ajutati-ma cu un sfat,va rog frumos ...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:50, 5 Decembrie 2010
Imi este usor sa afirm ca distinsa d-na avocat are dreptate,pentru de fiecare data are dreptate.
Ce pot sa afirm este faptul ca de fiecare data,in locul gasirii unor solutii,mai ales in acest caz fiind vorba despre drepturile unui minor,se gaseste cineva "responsabil" cu morala.
Cred eu ca morala,este foarte putin importanta,cand fapta s-a consumat,dar mai ales,cand problema de baza-cum spuneam- o reprezinta drepturile unui minor.
Nu am sa neglijez si nu am sa neg niciodata necesitatea moralei,puterea preceptelor morale,dar nici nu am sa fiu de acord cu morala de dragul moralei.
Cam in acest sens as dori sa se interpreteze cele aratate de mine mai sus.
r.gabi a scris:

Sunt bune si lectiile de moralitate,dar mai presus decat toate,este mai important ca acel copil sa aiba un tata.
Cineva spunea ca"ori nu trebuie,ori nu ajuta"

Intr-adevar copilul trebuie sa aiba tata,si va avea cu siguranta,pentru ca este dreptul lui.Pentru aceasta mama trebuie sa " plateasca" cu timp , bani si emotii.
" Morala" uneori este tardiva ca in acest caz ,dar de multe ori necesara.Sincer imi pare foarte rau pentru copil ca nu se naste intr-un ambient familial normal ,daca nu si placut. Tinara mama cred ( sper )ca acum isi va iubi si proteja si mai mult copilul.
Prioritar pentru ea in aceasta situatie,trebuie sa fie numai identitatea copilului,nu razboiul cu tatal....
Legea este de partea copilului.
Va dura ceva timp,dar va reusi ajutata de avocat.
Ii doresc sa reuseasca,copilul are acest drept.
amatheea a scris:

Acuma stau si ma intreb :ce pot sa fac in aceasta situatie?

Nimic. Lasati timpul sa decida. Acum vi se pare ''strigator la cer'' ca el se face ca ploua dar peste ceva ani s-ar putea sa va avantajeze aceasta atitudine in sensul ca veti constata ca aveti libertate absoluta in ceea ce priveste copilul: poarta acelasi nume cu dvs. (vedeti aici pe site alte mame care cauta cu disperare o solutie sa schimbe numele de familie al minorului si nu mai pot face asta decat cu acordul tatalui), puteti sa scoateti copilul din tara fara acordul tatalui care oricum nu exista in acte, etc. Da, e adevarat ca in acest mod nu veti avea o pensie alimentara pentur minor, insa daca tatal va fi in certificat o veti avea? Nu va deveni si asta ''strigator la cer'' avand in vedere ca mi se pare (in acest moment) un barbat incapabil sa isi asume responsabilitatea pentru faptele sale? Mereu va fi ceva ''strigator la cer''. Gasiti usor aici mesaje unde mame cu copii din concubinaj si chiar din casatorii incearca cu 0% sanse sa ''scoata'' numele tatalui biologic din certificatul de nastere a minorului pe diverse motive: nu se intereseaza de copil, nu e prezent in viata minorului decat cu numele, ele vor sa se recasatoreasca si viitorul sot se intelege foarte bine cu minorul, acesta il percepe ca tata si numai adoptia e solutia dar asta e imposobil de facut pentru ca ne trebuie acordul tatalui biologic ETC.
Ca de obiecei,in viata,adevarul se afla la mijloc,iar cel mai la miloc,datorita atitudinii parintilor sau a unui dintre acestia,se afla un copil care nu are decat" vina ca s-a nascut",daca nasterea poate constitui o vina.
Indiferent de modul de desfasurare a relatiei cu tatal copilui in viitor,cred ca "marea arta" consta in faptul de a trece pe primul plan interesul copilului.
Nu pot sa "pledez" pentru niciuna dintre posibilitatile exprimate mai sus de "antevorbitoarea" mea pentru simplul fapt ca in aceste situatii,nu exista retete infailibile,predominant fiind interesul minorului.
Sa speram ca veti avea inteligenta si inspiratia de a lua cele mai bune hotarari,in favoarea copilului dvs.
Succes si ganduri bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii paris_ro06 paris_ro06 Buna ziua, Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? ContSters177044 ContSters177044 Situatia este delicata.Este vorba despre o viitoare mama singura , care va naste curand.Cei doi nu sunt casatoriti , ba mai mult , tatal biologic al copilului ... (vezi toată discuția)
Proces de paternitate intentat de mama ContSters218056 ContSters218056 In ce termen de la nasterea copilului , o mama poate solicita recunoasterea paternitatii de catre tatal biologic :-/ Ma refer la tatal care nu vrea sa ... (vezi toată discuția)