avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt sau delapidare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt sau delapidare?

Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog in legatura cu aceasta problema. Nu s-a mai intamplat, a fost o ratacire de moment pe care as dori sa o rezolv daca este posibil cu responsabilitate si fara actiuni grave. Ma intereseaza unde se incadreaza fapta, daca exista posibilitatea de a rezolva problema intern in unitate si care ar fi aceasta, ce se poate intampla in cazul unei plangeri si care sunt optiunile . Multumesc
Cel mai recent răspuns: danielbks , utilizator 23:11, 14 Decembrie 2010
Asa, eu am afirmat ca sanctiunea va fi trecuta in cazier. Asta pt a se putea constata daca in termen de 5 ani (parca) ai savarsit alte infractiuni de acelasi gen. Chit ca nu reprezinta antecedente, in cazul in care savarsesti o a doua inf de acelasi gen nu se mai poate aplica o sanciune administrativa (si nici restul de beneficii prevazute de lege in cazul comiterii primei fapte)
Cu amenda e clar...
Update de situatie:
Sunt aproape 2 saptamani de la incident, si in acest timp s-au mai petrecut cateva lucruri. In primul rand Am discutat fata in fata cu un manager de zona de la care am inteles ca plangerea s-a transmis catre politie. Eu nu am fost contactat , chemat de nimeni deocamdata pentru vreo declaratie ceva. Tot acelasi manager de zona practic m-a amenintat ( nu stiu cu ce ) cu un termen limita de returnare a banilor ( desi i-am precizat ca sunt in curs de aprobare a unui credit pentru acest lucru si dureaza cateva zile). O alta problema este practic faptul ca eu nu am primit nici un proces verbal cu predarea cheilor de exemplu, nici incheierea contractului de munca , nimic. Ca sa nu mai vorbesc de drepturile salariale. Oricum in perioada urmatoare cel tarziu saptamana viitoare banii vor fi returnati. Ce acte ar trebui sa cer?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Pedeaspsa cu amenda in cazul achitarii prejudiciului inselaciune Gherman Adrian Gherman Adrian Buna In cazul in care o instanta de judecata pronunta o hotarare de condamnare cu executare iar pana la recurs se recupereaza prejudiciul in totalitate se ... (vezi toată discuția)