avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minor...lupta cu morile de vant!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minor...lupta cu morile de vant!

am deschis o ordonanta care a devenit definitiva in mai 2010,legata de pensia de intretinere.sotul trebuie sa dea pensie incepand cu 10.02.2009,data la care am depus acea ordonanta.procesul de divort si partaj este inca in desfasurare fiind in faza de apel.si acolo instanta de font a stabilit la fel..25% din venitul net in ceea ce priveste pensia de intretinere minor.in baza acestei ordonante am facut plangere la politie deoarece hotararea data de instanta de fond nu au luat-o in calcul motivand ca nu este definitiva.si acum ..ce ar trebui sa fac ? sa deschid un alt proces in care sa spun ...nu stiu ce reprezinta 25% din veniturile sotului ? mentionez ca veniturile le-a cerut acum politia firmei intermediare(sotul fiind navigator) si ca acestia i-au dat venituri,politia facand probabil un calcul i-au spus sotului ca are de plata 4000 euro.asa a spus sotul la politie cand ne-am intalnit ca el nu va da niciodata acesti bani si asa am aflat si eu despre ce suma este vorba.va rog sa imi spuneti ce ar mai trebui facut ca fiica mea sa beneficieze de dreptul la aceasta pensie. va multumesc inca o data pentru sfaturi!
Banii cuveniti minorilor,prin efectul legii sunt doar pentru acestia si in folosul exclusiv al lor.
De asemeni cei care presteaza obligatii de intretinere(pensii)pentru minori au obligatia sa le achite,sub sanctiunea formularii plangerii penale ,impotriva lor pentru abandon familial ,conform art.305 c.pen,datorita neplatii cu rea credinta a pensiei,timp de 2 luni
Desi sunt barbat,cred ca tatii care procedeaza astfel,incercand sa se sustraga obligatiilor de intretinere in favoarea minorilor,nu prea au calitatea de oameni
r.gabi a scris:

Banii cuveniti minorilor,prin efectul legii sunt doar pentru acestia si in folosul exclusiv al lor.
De asemeni cei care presteaza obligatii de intretinere(pensii)pentru minori au obligatia sa le achite,sub sanctiunea formularii plangerii penale ,impotriva lor pentru abandon familial ,conform art.305 c.pen,datorita neplatii cu rea credinta a pensiei,timp de 2 luni
Desi sunt barbat,cred ca tatii care procedeaza astfel,incercand sa se sustraga obligatiilor de intretinere in favoarea minorilor,nu prea au calitatea de oameni

in sfarsit spune cineva lucrurilor pe nume.mult succes in actiunea ta,pentru ca multe suntem in aceeasi situatie si nu ne sprijina nimeni .asteptam sa auzim vesti ca ai castigat !
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
vreau sa va anunt ca dupa 3 ani de cercetare ,in urma plangerii penale ptr abandon,parchetul a trimis dosarul in instanta si astazi s=a dat solutia
condamnă inculpatul X la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 81 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei inchisorii aplicată prin prezenta inculpatului, pe durata termenului de încercare de 3 ani, care se socoteşte de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, conf. art. 82 alin. 3 C.pen. Conf. art. 359 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.pen., a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării condiţionate. În baza art. 71 C.pen. interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a – II a şi lit. b C.pen., cu titlu de pedeapsă accesorie.. Conf. art. 71 alin. 5 C.pen. suspendă executarea pedepselor accesorii, pe durata suspendării condiţionate a
executării pedepsei.În baza art 193 alin 1 C.pen obligă inculpatul X la plata sumei de 1900 de lei către Y, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs in 10 zile de la pronuntare.
intre timp am mai depus si alte plangeri ptr abandon care se afla in cercetare.sper ca macar de frica sa plateasca de buna voie...ptr ca nu il pot executa deoarece nu are nimic pe numele lui.
Intr-o tara civilizata acest lucru nu s-ar fi intamplat, toata "lupta" Dvs. pentru a obtine dreptul copilului. Ma bucur pentru Dvs. Sunt sigura ca nu v-ati dorit condamnarea "tatalui" ci constientizarea lui ca are niste obligatii fata de copilul sau. Pacat ca exista astfel de oameni...si eu am parte de unul ....
Bafta in continuare!
binenteles ca nu asta mi am dorit ,din contra am incercat mereu sa ajung la o intelegere dar nu am avut cu cine...am fost ignorata in permanenta si provocata sa fac ceea ce am facut,mereu mi-a ras in nas spunand ca nu am ce-i face!poate acum daca va fi pe punctul de a face inchisoare cu executare,tinand cont ca mai am si alte 2 dosare in lucru,poate intr_un final va da de buna voie pensia copilului si nu voi mai fi nevoita sa imi pierd timpul cu astfel de proceduri,costisitoare din toate punctele de vedere.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel? ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de intretinere navigator ContSters170590 ContSters170590 Pensia de intretinere pentru un copil major a fost stabilita luindu-se ca baza de calcul salariul minim pe economie in cazul tatalui navigator, care dupa lege ... (vezi toată discuția)