avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prelungire concediu pt. ingrijirea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungire concediu pt. ingrijirea copilului?

Buna seara, doresc si eu sa-mi raspunde-ti la o problema. Momentan, ma aflu in concediu pentru ingrijirea copilului, pana in mai 2008. Am posibilitatea sa pot prelungi acest concediu, chiar daca nu mai beneficiez de indemnizatie? Ce alte posibilitati am de a putea sta acasa cu copilul? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: carmenalinamihai , utilizator 13:14, 5 Februarie 2009
Art.51 alin.1 lit.b din Codiul Muncii prevede ca, contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului in situatia concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani.
De asemenea, suspendarea prin acordul părţilor se produce în cazul concediilor fără plată pentru studii sau interese personale.
Eu lucrez in sistemul bugetar. Am inteles ca pot solicita suspendarea contractului de munca pentru o perioada de maxim 3 ani. Este posibil?
Daca sunteti personal contractual vi se aplica prevederile Codului muncii. In aceasta situatie, puteti solicita suspendarea c.i.m.

Daca sunteti functionar public, atunci de asemenea in baza predeverilor Legii privins Statutul functionarulor publici se poate solicita acest lucru.
buna ziua,
in cazul personalului bugetar contractual, acesta daca este numit la cabinetul unui demnitar poate sa isi suspende cim prin acordul partilor sau care ar fi procedura corecta?
si o a doua intrebare: un functionar public daca se suspenda pentru interese personale , in acesta situatie se poate angaja la un alt angajator pe perioada suspendarii?
multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat. caut alt loc de munca, dar nu vreau sa-l pierd pe actualul axlgothika axlgothika Buna ziua. Recent m-am gandit sa vad ce se intampla si in curtea altui angajator, fiind momentan angajat intr-o institutie. As vrea sa stiu daca se poate sa-mi ... (vezi toată discuția)
Prelungirea suspendarii cim juridicenet juridicenet Buna ziua, Sunt salariata unei institutii publice in categoria personal contractual; deci, nu am calitatea de functionar public. In temeiul prevederilor art. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Ristina Ristina Cat concediu fara plata pot lua intr-un an ? Daca as dori un concediu fara plata pentru odihna, ingrijirea sanatatii, se poate numai cu o cerere catre ... (vezi toată discuția)