avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum procedez
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum procedez

ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:55, 4 Decembrie 2010
Le aveti deja stabilite printr-o hotarare judecatoreasca sau intrebarea este una de principiu, in sensul ca doriti sa stiti cum le recuperati in cazul in care castigati procesul?
Reveniti.
investiti hotararea cu titlu executoriu.
Daca aveti deja o hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit obligativitatea platii cheltuielor de judecata de catre partea adversa , legalizati si investiti cu formula executorie hotararea/hotararile si prin intermediul unui executor judecatoresc procedati la executarea silita a acesteia./acestora.
Pentru legalizare:
- taxa de timbru de 2.00 lei si timru jud. de 0,15 lei.,
Pentru investirea cu formula executorie-taxa de timbru 4.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei.
Daca in timpul unui proces efectuati diverse cheltuieli (taxa de timbru, onorariu de avocat, onorariu experti) si castigati procesul, acestea vor cadea in sarcina de plata a partii adverse potrivit prev. art.274 c.proc.civ. si ulterior vor putea fi recuperate in varianta expusa mai sus., adica pe calea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru iancu123 iancu123 stie cineva cat este taxa de timbru si timbru judiciar in cazul investirii cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca blareanabel blareanabel Buna seara! va rog sa imi spuneti cate copii legalizate de pe o hotarare judecatoreasca aflata la dosar se pot elibera de la arhiva instantei??Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Divort ganya ganya divortul s-a pronuntat in favoarea mea,si s-a hotarat sa primesc cheltuieli de judecata pe care insa nu le-am primit si au trecut sase luni de atunci.cum ... (vezi toată discuția)