avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declarare furt.Daca nu este furt exista infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declarare furt.Daca nu este furt exista infractiune?

Daca i-a disparut o borseta cu cca 15 000 euro uitata pe autoturism dupa ce a facut plinul la benzina si merge sa faca plangere la politie, in cazul in care borseta nu a fost furata si a plecat cu ea pe plafonul masinii cazand ulterior undeva pe drum ar fi vorba de vreo infractiune?
Parerea mea este ca nu ar savarsi nicio infractiune daca declara ca i-a fost furata dar in realitate a plecat cu ea pe plafonul masinii, fara sa stie insa acest lucru si s-a pierdut ulterior, cazand de pe plafon.
Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:16, 6 Decembrie 2010
aceeasi parere!
trebuia sa o declare pierduta , stiti ca politia nu vrea sa se incarce cu dosare nerezolvate.Nu e nici o infractiune in cauza.
Ibidem. Una dintre conditiile infaptuirii acestei infractiuni este intentia directa/indirecta, in cazul dat dificil de demonstrat.

"MARIN PREDA : Daca nu respecti un om , atunci ce mai respecti?"

Respect actiunile lor, animalele, bunurile materiale(tablou, statui, curatenie, dumnezeu, etc, toate celelalte care merita respectate. :)
La prima vedere nu ar fi infractiune, insa daca persoana face o declaratie falsa , de furt, iar realitate este vorba doar de o nelijenta, organele de cercetare penala fiind puse la treaba degeaba, persoana poate comite o fapta penala.
Apoi, daca banii erau ai lui proprii , nu ar fi probleme, insa daca apartineau, de pilda, societatii unde lucreaza, sau altei persoane, impotriva lui ar putea fi depusa o plangere si incepute cercetari.
poate declara ca i-a fost furata.

Alte discuții în legătură

Pierdut / furat borseta astazi cu acte ci + permis auto + telefon smartphone icoman icoman Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am gasit o alta categorie relevanta pentru problema mea ! Din neatentie probabil am ... (vezi toată discuția)
Furtul unui portofel andreeia andreeia Am nevoie de sfatul vostru.Vreau sa stiu daca am dreptul si daca are vreun rost sa ma lupt cu ,,morile de vant \'\'... de curand mi s-a furat portofelul(aveam ... (vezi toată discuția)