avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

buna ziua

sunt nicu sunt sofer pe o autoutilitara :
intr-o zi cand ma intorceam de la munca am dat de doi baieti unu pe trotuar unu pe strada,lam claxonat de la aproximativ 10-15 metri si cel de pe strada a inceput sa ma injure.
eu facandui semn ca el trebuie sa mearga pe trotuar nu pe strada dupa ce am ajuns in dreptu lui mergand cu 10 km pe ora cel mult a dat cu picioru in duba mam dat jos nestiind exact ce sa intamplat,iar el in continuare ma injura si ma luat de gat(guler), atunci lam luat si eu dupa cateva momente a facut o miscare brusca,fapt pentru care eu lam lovit cu pumnul si a cazut ,(fractura piramida nazala)
15-16 zile de ingrijiri
problema mare este ca eu am mai avut o problema si sunt sub supraveghere (4 ani jumate cu suspendare din anul 2007). el are martor si a spus cu totul altceva ce credeti ca ar putea sa mi se intample cel mai grav.astept un raspun:
va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:13, 3 Decembrie 2010
Problema dvs nu e roza deloc, motiv pentru care vad necesar a va angaja urgent avocat pentru ca sunteti in termenul de incercare al condamnarii anterioare, astfel ca si in cazul suspendarii executarii unei pedepse cu suspendarea executarii sub supraveghere sunt aplicabile disp.art 83 al.1 c.pen. care prevad:
Art. 83. - Revocarea în cazul savârsirii unei infractiuni
Daca în cursul termenului de încercare cel condamnat a savârsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, ( in cazul de fata revoca suspendare sub supravegehere) dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.
Deci vorbim mai pe scurt ,de o aplicare a unei noi condamnari care nu se contopeste ci se aduna cu cea anterioara si se executa in regim de detentie.
As merge pe legitima aparare , pentru ca aceasta este o cauza care inlatura raspunderea penala ,in functie de probele pe care le aveti sau pe scuza provocarii -circumstanta atenuanta prev . de art.73 c.pen., dar in acest ultim caz tot de o condamnare vorbim.
Angajati avocat.

Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
As merge pe legitima aparare , pentru ca aceasta este o cauza care inlatura raspunderea penala ,in functie de probele pe care le aveti sau pe scuza provocarii -circumstanta

Nu cred ca se pune problema . Cata vreme a cobarat din masina , a actionat ofensiv , nicidecum defensiv.
Va fi dificil sa convinga instanta de contrariul. In plus cealalta parte are un martor care declarea cu totul altceva.
Parerea mea este sa incercati cu orice pret sa va impacati cu cel caruia i-ati rupt nasul. I
ncercati sa-i "cumparati" retragerea plangerii. Este calea cea mai putin paguboasa pt dvs.

P.S. Nu este indicat sa va disculpati permanet in fata organelor de cercetare pen . si a instantei . Acest lucru ridica suspiciuni in privinta celor declarate de dvs.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Bineinteles ca impacarea partilor e calea cea mai buna.
Problema este daca partea vatamata nu doreste impacarea, atunci...ramane doar apararea (na c-a iesit si-o rima).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana m-a injurat , mi-a aratat scene obscene iar eu m-am enervat si i-am dat un pumn. Si-a scos certificat medico-legal pe care scrie 6 zile ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare in termenul de incercare? daniela_dany88 daniela_dany88 Sotul meu a condus fara permis si a fost prins, i s-a dat o pedeapsa de 10 luni cu suspendare. Acum cateva luni a condus iarasi fara permis si a fost prins. Ce ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare la locul de munca sau inchisoare? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Ce sanse am daca am o suspendare de doi ani si am comis o infractiune ca sa se revoce suspendarea si printr-o noua pedeapsa aplicata sa primesc cu ... (vezi toată discuția)