avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art.277 C.m.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art.277 C.m.

A a lucrat la subunitatea unei firme , cu care a ajuns la litigiu de munca . Cauza castigata , in intelesul art.289 C.m.sentinta devine definitiva si executie de drept. Firma nu doreste sa plateasca .afonform art.277 A se poate adresa parchetului . Insa , intre timp si-a schimbat domiciliul in al treilea judeti .La care parchet se poate adresa? La cel din judetul in care s-a judecat cauza , la cel din judetul in care se fla sediul firmei sau la cel care se afla in judetul in care isi are domiciliul actualmente ?
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 11:52, 10 Ianuarie 2011
Consider mai indicat sa se adreseze unui executor judecatoresc.
Plangerea o puteti depune la parchetul in circumscriptia caruia se afla locul unde a fost săvârşită infracţiunea.
Deci la parchetul unde isi are sediu firma.
Plangerea prealabila se depune la sediul Parchetului din raza resedintei de domiciliu a petitionarului/partea vatamata.
In cazul in care trebuie declinata competenta altui Parchet teritorial competent,se tranmite obligatoriu de catre autoritatea la care se depune plangerea prealabila.
Ancheta preliminara o face Politia din raza sediului firmei intimate.

Depinde ce continut are sentinta civila si cine trebuie sa plateasca creantele salariale.
Conditii:
Daca este obligata firma angajatoare
Daca este obligat administratorul firmei
Daca s-au gasit cei vinovati de prejudicierea Dv.,respectiv organele de conducere.
Daca exista o adresa a debitorului/debitoarei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta parchetului ContSters152796 ContSters152796 Carui parchet trebuie sa ma adresez ca sa depun o plangere impotriva unui fost angajat pentru concurenta neloiala pe care a savarsit-o in timp ce era angajat ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare a procurorului sanseverina sanseverina Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut in cazul in care am facut acum trei luni o plangere impotriva ordonantei de clasare la prim procuror si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare nicolaehaj nicolaehaj Buna, In urma cu cateva zile am depus o plangere impotriva solutiei de clasare in cadru unui dosar administrat de parchetul de pe langa judecatorie respectiv ... (vezi toată discuția)