buna ziua am o intrebare la dv legata de angajarea asociatului unic al unui srl pe postul de administrator?precizez ca asociatul unic este persoana straina si pt obtinerea unei autoriatii de munca in baza careia sa obtina si un permis de sedere, este nevoie sa fie angajat ca administrator. astept parereile dv. va multumesc. a inca ceva , care ar fi salariul obligatoriu pt o persoana straina?
Si eu impartasesc opinia potrivit careia nu este necesar angajarea administratorului (CIM). daca este numit prin act constitutiv. Ar fi o complicatie inutila din pct. meu de vedere.
Nu chiar.
Ar fi bine sa fie si un contract de administrare care sa stabileasca si ceva clauze suplimentare speciale vis-a-vis de obligatii si raspunderea acestuia, intinderea mandatului etc.
In actul constitutiv de obicei aceste clauze sunt sumare, generale, sau chiar nu exista. De cele mai multe ori apare " este numit adm. Xulescu avand puteri depline.Durata mandatului nelimitata. (cam subtire si da loc la discutii)
Dupa parerea mea nu e deloc suficient. Administratorul trebuie sa accepte functia si obligatiile sale, asa incat daca el nu e informat asupra cerintelor, poate face ORICE si sa raspunda relativ subtire... Nu mai spun ca legea face referire expresa la contract!
Pai asta spuneam si eu... Consider benefic contractul de administrare Acolo sunt clauze speciale de care ia cunostinta odata cu citirea lui si dovada este insasi semnatura aplicata pe respectivul contract (acceptul);)
PS recunosc ca la primul raspuns m-am cam grabit sa dau enter:D
Ei da, dar mie mi se pare obligatoriu. Sigur ca se incheie un contract de administrare chiar daca nu exista instrument probator, dar ideea e ca relatia dintre administrator si societate NU POATE fi guvernata numai de actul de numire. Daca nu exista inscris, se pune problema probei, nu a validitatii, dar oricum contract exista.
Apoi, mai e aspectul inregistrarii contractului la administratia financiara. Ce faci, te duci cu actul constitutiv?
Revisal
danyyyyy
buna ziua, daca angajezi minori in revisal ce norma trebuie aleasa \" norma intreaga\" sau \" cu timp partial\" mentionez pe ctr. este trecut cu 6 ore , ... (vezi toată discuția)
Angajare strain
ankalaura85
As dori sa aflu cum se poate angaja un cetatean moldovean la o S.C. din Romania, in conditiile in care si-a pierdut toate actele? Ce documente are nevoie la ... (vezi toată discuția)