avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Am doua nelamuriri: Este valabila legea ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Am doua nelamuriri: Este valabila legea deductibilitatii limitate a unei polite de asigurare private si daca fac o Activitate indepedenta

Buna ziua,
Am un PFA cu codul CAEN principal: 6202, Activitati de consultanta in tehnologia informatiei, pe langa acesta mai am auxiliar adaugate si codurile CAEN: 6203, 6209, 6311

Prima nelamurire:
Citind am gasit urmatoarea afirmatie:
Legea 204/2006 privind pensiile facultative, Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala prevad deductibilitatea contributiilor la fonduri de pensii private facultative (Pilonul III) din baza de calcul a impozitului pe salariu, in limita a 400 de euro pe an.

Ca persoana fizica am o asigurare de viata privata , iar valoarea contributiei este aproximativ 750RON/an
Pot deduce aceasta cheltuiala pe PFA conform Legea 204/2006?

A doua nelamurire vis a vis de tipul de activitate dependenta sau independenta:

Prestez servicii IT de consultanta si intretinere unei firme aflata la 15km de sediul meu social fara sa ma deplasez fizic cu autovehicolul la fiecare solicitare la sediul firmei respective. Ma deplasez fizic la sediul firmei respective doar atunci cand apare o problema ca numai functioneaza fizic acel echipament, respectiv serverul.
Astfel rezolv toate solicitarile clientului pe parte de aplicatii prin conexiunea mea de Internet de pe laptopul meu de la sediul meu conectandu-ma de la distanta la echipamentul firmei respective aflata in locatia respectiva pentru a rezolva solicitarea.

Cum se considera aceasta activitate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:52, 5 Decembrie 2010
Codul fiscal, art. 48 (5) prevede: Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat: .., g) contribuţiile efectuate în numele angajaţilor la fonduri de pensii facultative, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru o persoană;
Activitatea desfasurata de PFA este independenta, in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa matei888 matei888 buna ziua trebuie sa-mi fac PFA si as avea cateva intrebari.. - pot sa aleg cod CAEN 6209 avand momentan doar diploma de bacalaureat liceu mate - info ? ... (vezi toată discuția)
"pensie privata pfa" coltex coltex Va rog sa-mi spuneti daca pensia privata la un PFA taxi este deductibila, adica o pot trece pe cheltuieli in registru? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cod caen pentru intermediere vanzari online costi4 costi4 Buna ziua, ma intereseaza ce cod CAEN trebuie pentru a intermedia vanzari pe internet. Este posibil ca o PFA sa aiba 2 coduri CAEN diferite. Pentru ... (vezi toată discuția)