avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiune postas si membru al familiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiune postas si membru al familiei

pentru faptul ca nu s-a comunicat plicul cu decizia de concediere persoanei in cauza si a semnat altcineva din apartament,
ce risca
1) membrul familiei care a semnat de primire ( doar cu semnatura ) si FARA INTENTIE a uitat sa transmita plicul, nestiind problemele de la serviciu ale persoanei concediate
2) postasul
daca se cere ( pe penal ) anularea dovezii de predare prin posta a deciziei de concediere,
cel care trebuia sa o primeasca nu a semnat dovada de primire
multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
ContSters163516, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 19:15, 19 Ianuarie 2011
Societatea comerciala se poate adresa impotriva membrului familiei care a semnat de luarea plicului - (in care era o decizie de concediere) care nu a mai ajuns la destinatar (datorita varstei celui care a semnat si a avut intentia sa il dea, apoi a uitat)? E important.
E considerat prejudiciu in toata regula?
Poate castiga societatea comerciala impotriva membrului familiei intrun alt proces? - daca se anuleaza dovada de primire (postasul a fost de buna credinta - dar plicul nu a ajuns fiind ratacit sau pierzandu-se) Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters83715, utilizator
Pare cam neplauzibil.
Vreti sa detaliati situatia,cu privire la persoana care a semnat si la varsta acesteia,cu privire la modul in care s-au petrecut lucrurile.
Stimate utilizator, nu tot ce misca in tara asta are caracter penal.
1) plicul a fost preluat de un membru al familiei - pensionar - de la aceeasi adresa fara sa cunoasca continutul/importanta lui *confidentiale*, a fost lasat la vedere pe hol peste alte reviste si plicuri, fara sa atraga verbal atentia destinatarului ca a a sosit un plic atat de important. chiar daca si-a propus sa ii atraga ulterior atentia, in consecinta nu a ajuns plicul la destinatar, s-a pierdut plicul , iar contestarea in instanta a deciziei de concediere (din plic) s-a facut printro precizare - adica "tardiv", ...dupa cele 30 de zile de la semnarea dovezii de confirmare primire de catre alta persoana. Litighiul de munca insa a fost intentat ! inca din faza de preaviz - (primit cu semnatura de destinatar). Contestarea deciziei nu a mai avut astfel loc, Totusi e clar ca s-a contestat masura de concediere ! NU decizia de concediere plus restul documentelor necesare, "Tardivitatea" pare manipulare de sens...
2) "nu totul are caracter penal !!". Multumesc - asteptam aceasta confirmare.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ContSters83715, utilizator
Ce grad de rudenie avea respectiva persoana cu dvs ?
Persoana ,despre care faceti vorbire este iresponsabila,pusa sub tutela,sufera de dementa senila sau de alte boli care ii altereaza discernamantul ?

Alte discuții în legătură

Necomunicare documente legal - cale extraordinara de atac ContSters163516 ContSters163516 in cadrul unui litigiu de munca partea adversa (anagajtorul prin avocat) a depus la dosar documente ( o speta asemanatoare ) dar care nu mi-a fost comunicata ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere ContSters83715 ContSters83715 Daca am contestat decizia de concediere mult dupa cele 30 de zile, prin PRECIZARE, dar procesul era deja pornit inca de la preaviz.....am pierdut sau nu? (vezi toată discuția)
Expertize judiciare elena13 elena13 Ce trebuie facut daca o confirmare de primire trimisa catre o parte citata de expertul contabil (in persoana mea) s-a ratacit.Ori mi-a fost sustrasa din posta ... (vezi toată discuția)