avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... EXPERTIZE JUDICIARE
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

EXPERTIZE JUDICIARE

Ce trebuie facut daca o confirmare de primire trimisa catre o parte citata de expertul contabil (in persoana mea) s-a ratacit.Ori mi-a fost sustrasa din posta ori nu stiu.Acum nu am ce sa anexez la expertiza poate doar factura ca am trimis aceasta recomandata.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:46, 30 Septembrie 2012
Am fost si eu in asemenea situatie. Am anexat raportului de expertiza factura de la oficiul postal prin care se atesta expedierea scrisorii si, pe cale de consecinta, indeplinirea procedurii de convocare a partii respective.
ciudat, pt ca procedura de citare sa fie considerata indeplinita de catre instanta trebuie sa existe confirmarea de primire cu semnatura destinatarului, adica dovada clara a faptului ca partea citata la expertiza chiar are cunostinta despre efectuarea acesteia. Acesta lipsa se acopera doar daca partea care nu a primit convocarea prin posta se prezinta totusi personal sau prin mandatar la data efectuarii expertizei, ca de ex afland de expertiza pe alte cai. Depinde ce interese sunt urmarite in respectiva cauza.
Pentru a nu exista motiv de contestare in instanta, depunand doar copie dupa factura primita de la posta, puteti solicita in scris la Of. postal (exista tipizat in acest sens la posta), sa confirme prin adresa scrisa ca in data de ..... (pentru care aveti factura nr......) s-a primit de la ..... (numele si prenumele dvs.) un plic adresat ...... (partea in proces), iar plicul a fost predat ........ (numele celui care a semnat de primire), in data de ........
In alta ordine de idei, confirmarea de primire nu se lasa in cutia postala (tocmai pentru ca exista riscul sa se piarda), se aduce de catre postas celui care a expediat adresa cu confirmare de primire si se semneaza de primire pe borderoul postasului, de catre expeditor, care pune si data primirii pe borderoul postasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea prin poștă: partea citată trebuie să semneze de primire? tiberiussly tiberiussly Doresc să știu dacă citarea unei părți prin poștă presupune ca acea parte să semneze de primire poștașului. (vezi toată discuția)
Modalităţi de trimitere a citaţiei la domiciliu elenagabi elenagabi Vă adresez rugămintea să-mi spuneţi cum se trimit citaţiile la domiciliu (pentru un proces), prin formula simpla, în care se pun la cutia de scrisori, ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice estelle72 estelle72 sunt consultant fiscal inscrisa in camera cosultantilor si am fost numita din partea judecatoriei ca si consultant intr-un proces cu o firma.problema este ca ... (vezi toată discuția)